Podignuta optužnica: Bivšem gradskom menadžeru određen kućni pritvor

Više tužilaštvo u Beogradu podiglo je optužnicu protiv bivšeg gradskog menadžera Aleksandra Bijelića i njegovih saradnika, osumnjičenih za zloupotrebe u vezi sa rekonstrukcijom Bulevara Kralja Aleksandra u Beogradu 2009. godine a sud mu je ukinuo pritvor i istovremeno odredio kućni pritvor uz nošenje elektronske narukvice
.

Portparol Višeg suda u Beogradu Dušica Ristić precizirala je u izjavi za Tanjug da je krivično vanpretresno veće suda danas nakon podizanja optužnice preispitalo razloge za pritvor pa je Bijeliću, Radovanu Drči, Slavku Božiću, Marku Blagojeviću i Meleti Zekiću ukinulo pritvor, ali im je odredilo meru zabrane napuštanja stana uz elektronski nadzor, takozvani kućni pritvor.

Istom odlukom krivično vanpretresno veće je Danki Šotra, Nadi Čuvić, Slobodanu Steviću i Elizabeti Troha ukinulo meru zabrane napuštanja stana - kućni pritvor, u kojem su bili tokom istrage, napomenula je Ristić.

Oni se terete da su izvrili krivično delo zloupotrebe službenog položaja kojim su oštetili budžet grada Beograda za iznos od, kako se navodi, 642 miliona dinara, odnosno oko šest miliona evra.

Uhapšeni su sredinom aprila ove godine i u pritvorima su bili do danas.

Izvor: Alo

Pogledajte još