Nemac pretučen na Zelenjaku u teškom stanju, Labris organizuje protestni marš

Sinoć je nemački državljanin, učesnik međunarodne konferencije o LGBT pravima "The future belongs to us", pretučen u centru Beograda. Teško je povređen i trenutno se nalazi u bolnici gde je operisan, navedeno je na Fejsbuk stranici organizacije Labris Beograd.

- Strani državljanin koji je teško povređen operisan je u Urgentnom centru Srbije i njegovo zdravstveno stanje još uvek je teško, izjavio je pomoćnik direktora te zdravstvene ustanove Dušan Jovanović.

On je u Urgentni centar dovežen sa teškim povredama glave i telesnim povredama, a imao je krvarenja u moždanim ovojnicama.

"Operisan je i za sada je njegovo stanje teško, ali se nadamo da će biti dobro", rekao je Jovanović.

Domaći i međunarodni aktivisti održali su danas protestni marš od hotela Metropol do Skupštine.

MUP Srbije u saopštenju dostavljenom portalu Nadlanu navodi da je noćas u Brankovoj ulici napadnut državljanin Nemačke D. H. (1987). Ministar policije Nebojša Stefanović najoštrije je osudio napad:
"U našu zemlju i naš Beograd dobrodošli su svi stranci i ljudi dobre volje koji donose dobru volju, pozitivnu energiju i svoj novac. Nećemo dozvoliti da se ovakve stvari događaju nekažnjeno, uhapsićemo napadače na nemačkog državljanina. Naredio sam intenzivnu istragu u koju su uključeni pripadnici beogradske policije i profesionalci Uprave kriminalističke policije".

Izvir: Blic/ND

Pogledajte još
Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.