Kamere u Brankovoj snimile napadače na Nemca!

Denis H. ( 27), koji je rano jutros oko tri časa brutalno pretučen u Brankovoj ulici na Zelenom vencu i dalje je kritičnom stanju.

Denisa, koji je u Beograd stigao na konferenciju o pravima LGBT populacije, presreli su nepoznati napadači, brutalno ga pretukli, a zatim pobegli. Denis H. je u Urgentni centar dovezen sa teškim povredama glave i telesnim povredama, a imao je krvarenja u moždanim ovojnicama. On je odmah po prijemu operisan.

- Pacijentu je konstatovano krvarenje u centralnom nervnom sistemu i to je dijagnoza koja zahtevala hitnu operaciju. Operisali smo ga i uspeli da evakuišemo hematom. Nakon operacije mladić je bio na respiratoru, ali sada samostalno diše i svestan je, komunikativan je i bez neuroloških smetnji. U ovom trenutku je u stabilnom stanju i očekuje se povoljan ishod. Povrede koje je on imao kvalifikuju se kao teške i opasne po život, a da nije bio operisan pacijent bi preminuo - kaže doktor Miljko Ristić, direktor Kliničkog centra Srbije.

Zbog nasilja nad pripadnikom LGBT populacije, Labris je danas organizovao protestnu šetnju od hotela Metropol do Skupštine Srbije.

Nemački ambasador u Srbiji Hajnc Vilhelm izjavio je danas da je veoma uznemiren vešću o sinoćnjem incidentu u kome je povređen nemački državljanin, ali da veruje da će Vlada Srbije i policija uraditi sve na rasvetljavanju ovog slučaja i da se počinilac što pre nađe.

On je na vanrednoj konferenciji pred početak šetnje LGBT organizacija rekao da se ne zna tačno pozadina ovog dela i da li je prethodno došlo do svađe i zašto je počinilac to uradio.
Ambasador Nemačke u Srbiji dodao je da je od ministra Nebojše Stefanovića dobio uverenja da će policija uraditi sve da se ovo delo što pre rasvetli, a počinilac uhapsi.
"Stefanović mi je rekao da je ovo najteže delo u poslednje tri godine kao i da su na tom mestu postavljene kamere, što će policiji olakšati rad", rekao je ambasador.

Izvor: Kurir/Blic

Pogledajte još