Nakon teške operacije, premlaćeni Nemac se oporavlja!

Nemački državljanin D.H. (27), koji je napadnut rano jutros na Zelenom vencu kada je zadobio je teške telesne povrede, probudio se posle operacije u Urgentnom centru. Nemac učestvovao na konferenciji o pravima LGBT populacije.

“Mladić iz Nemačke koji je noćas pretučen u Beogradu svestan je, pokreće ruke i noge i može da priča”, rekao je direktor Klinickog centra Srbije Miljko Ristić

Prema njegovim rečima, pacijent koji je noćas operisan u tri sata u sali za neurohirurgiju imao je krvarenje u mozgu i hematom koji je otklonjen.

“Jutros je odvojen od respiratora, komunikativan je, svestan, a postoperativni tok je u redu”, naveo je Ristić i dodao da je pacijent “u dobrom stanju”.

Tuča u kojoj je napadnut nemački državljanin, koji je u Beograd došao radi učešća na konferenciji o pravima LGBG populacije, dogodila noćas oko 3.00 sata u Brankovoj ulici.

Pomoćnik direktora Urgentnog centra Dušan Jovanović rekao je ranije danas da je mladić dovezen u tu ustanovu sa teškim povredama glave i telesnim povredama, da je imao krvarenja u moždanim ovojnicama i da je operisan.

Iz MUP-a Srbije saopšteno je da je beogradska policija na terenu i da intenzivno radi na utvrđivanju tačnih činjenica ovog napada, kako bi što pre pronašla počinioca, a u međuvremenu je uhapšena jedna od osoba koja je učestvovala u ovom incidentu, to je potvrdio i ministar Stefanović.

Izvor: Mondo

Foto: Yayimages/ilustracija