Hamperdink pevao u Sava centru

BEOGRAD, 23. septembra 2009. (Beta) - Engleski evergrin pevač Englbert Hamperdink u utorak uveče na prvom gostovanju u Srbiji nije do kraja napunio Sava centar, ali je pokazao da posle pet decenija karijere još poseduje raskosan glas i moć da odlično zabavi publiku što su na kraju Beograđani nagradili višeminutnim ovacijama.

Dobrodržeći i u crnom odelu elegantni Hamperdink (75) na svetskoj turneji povodom poslednjeg u nizu od 80-tak svojih albuma, ovogodišnjeg "Legacy of Love", stigao je premijerno i u Beograd, gde je za nešto manje od dva časa nadahnuto izveo svoje najveće hitove poput "Release Me", "There Goes My Everything" i "The Last Waltz".

"Nikad nisam bio na ovim prostorima, ali znam da su se moje ploče ovde na veliko vrtele i konačno sam došao da vidim gde su se to toliko vrtele", rekao je pevač.

Hamperdink je prvobitno trebalo da nastupi u Beogradskoj areni, koja je kao organizator naknadno ipak, obrazlažući to tehničkom nespremnošću dvorane, premestila koncert u daleko manji Sava centar, kapaciteta 3.672 mesta, gde je u utorak balkon ostao potpuno prazan, uz pokoju praznu stolicu i na parteru. To Hamperdinka nije nimalo pokolebalo da priredi sjajnu muzičku predstavu.

Pogledajte još