Završeno psihijatrijsko veštačenje: Tijanin ubica nije lud!

Dragan Đurić (34), mesar iz Surčina, osumnjičen da je brutalno ubio Tijanu Jurić (15) iz Subotice, vraćen je u subotički zatvor iz Specijalne zatvorske bolnice. Psihijatrijsko veštačenje je završeno i procenjeno je da može da bude prebačen u „normalan“ zatvor.

Đurić je dvadesetak dana proveo na posmatranju. Tim neuropsihijatara i psihologa trebalo je da proceni da li je u momentu zločina bio uračunljiv. Kada to bude prezentovano na sudu, Đurić će se suočiti sa mogućnošću da u zatvoru provede narednih 40 godina!

Đurić je pred sam kraj boravka u Specijalnoj bolnici, koja je smeštena u okviru Centralnog zatvora u Bačvanskoj ulici u Beogradu, promenio ponašanje. Dok u početku nije pokazivao nikakve emocije, pred kraj boravka je bilo delimično drugačije stanje.

- Đurić nije promenio navike sve vreme dok je bio u bolnici na opservaciji. Malo je pričao i samo spavao, retko je izlazio da prošeta. Jedino što se promenilo je bilo to da je prilikom svake posete advokata plakao - kaže izvor.

Naš sagovornik kaže da nije siguran da li je osumnjičeni za ubistvo Tijane Jurić osećao kajanje ili je reč o nečemu drugom, ali je i ta reakcija normalna kod pritvorenika.

- Obično tako pritvorenici reaguju. Prvih dana ništa ne govore i samo ćute i spavaju. Kasnije, kada postanu svesni gde se nalaze, počinju da imaju reakcije, koje su naravno individualne. Da li je to bio slučaj i sa Đurićem, ne znam - naveo je izvor.

Dragan Đurić je uhapšen u noći između 6. i 7. avgusta ove godine zbog sumnje da je 26. jula prvo oteo Tijanu Đurić, a zatim je brutalno silovao i ubio.

Izvor: Alo

Pogledajte još