PA, IMA LI TO SMISLA: 9 znakova da si postao papučar!

Međutim, muškarce često mrze da se upuštaju u bilo kakvu vrstu rasprava, ili raspredanja o tome šta treba i šta ne treba ili kako je potrebno nešto uraditi i, često, puste stvari kraju. Međutim, kada stvari odu predaleko, muškarac i sam shvati da je postao papučar! Evo jasnih znakova da se upravo to desilo.

1 ) Za odlazak na pivo ti je potrebno njeno dopuštenje!

Počne tako nakon nekog vremena s pivom. U početku je sve u redu i nema nikakvih problema s njene strane. Ili ih barem uspeva da bes zadrži u sebi pa ne primetiš. No, odjednom kad se vratiš s piva s drugarima, počne da se ponaša čudno. Nervozna je, 'zvoca' ti čim joj njena ženska intuicija kaže da imaš više od 0,2 promila alkohola u krvi (naravno, ne mora te ni videti – ona to zna već onog trena kad se uhvatiš za kvaku). Neko je vreme skrušeno slušaš i obećavaš da je ovaj puta stvarno bio i poslednji. I što je najgore, zaista ćeš pokušati toga da se držiš jer znaš šta te čeka kad se vidite.

2 ) Donosi odluke umesto tebe

Odjednom ti više nije jasno kada se tačno dogodilo da ona suvereno donosi sve odluke i unapred 'zna' tvoje mišljenje. Sve važne odluke koje se tiču vas, ali i neke koje bi se trebale ticati samo tebe, donosi ona te nemaš pravo na žalbu.

Ono što su dok si bio klinac bili tvoji roditelji – članovi Saveta bezbednosti s pravom veta – sada je ona. Nije više važno što ti misliš gde bi bilo super da idete na godišnji, da li vam treba kućni ljubimac, sve do najbanalnijih stvari, tipa planova za vikend.

3 ) Imate zajednički Facebook profil

Ulovio si se i u tu zamku? Grozno što to muškarci sebi dopuštaju. Ovo je najgori mogući gubitak sopstvenog dostojanstva koji se može dogoditi jedom muškarcu. Najgori mogući! U svakoj vezi bitno je da se zadrži dostojanstvo i vlastiti integritet! Naravno, potrebno je ponekad se žrtvovati i pristati na kompromise, ali zajednički Facebook ili email ne dolaze u obzir!

4 ) Izlazak je gotov kad ona to odredi

Nekada, kada si pio sam, si znao da onog trenutka kada ti krene pljuvačka iz uglova usana, vreme je da kreneš kući. Sada je ona ta koja određuje kada se kreće.I, više ni ne treba da kaže 'Idemo' , shvatićeš to iz njenog pogleda koji će ti uputiti. Ponizno ćeš otići po vaše kapute i u dve sekunde (koliko ti je dozvolila) ćeš se pozdraviti sa društvom. Svi će komentarisati nakon što odete u kojeg si se papučara pretvorio, samo ćeš se ti još kleti u večnu ljubav.

5 ) Nemaš više svoje prijatelje, njeni prijatelji sada su tvoji drugari

Polako gubiš kontakt sa svojim pređašnjim društvom jer si uvučen u mrežu njenih socijalnih odnosa. U toj novoj mreži nema mesta za tvoje prijatelje. Na tebi je da prihvatiš da se od sada samo s njenim društvom družiš i izlaziš. Tvoji nekadašnji prijatelji su “ološ i nisu od koristi”.

Krajnje je vreme da uhvatiš vesla svog života u vlastite ruke i ponovo kreneš u susret svom starom društvu. Budu muško, imaj svoj ja!

6 ) Tamo si gde ona želi

Iako misliš kako je tvoj kalendar poprilično opušten narednih nedelja – iznenadit ćeš se . Budući da te ona već odavno smatra papučarom (a i svi ostali osim nje) nije ni smatrala shodnim da proveri koje je tvoje mišljenje u pogledu budućih događanja u vašim životima. Sutra, ako nisi znao, praviš roštilj za 20 ljudi jer je dečko njene drugarice napokon diplomirao na teologiji, a prekosutra se jednostavno morate pojaviti na ludoj žurci njene drugarice Nataše. Naime , Nataša koja je nedavno navršila 38 je napokon položila 'pravosudni' . Itd … ponavlja se ovo iz nedelje u nedelju.

7 ) Neprestano brineš o tome kako će ona reagovati

Definitivno si papučar kada neprestano razmišljaš o tome kako će ona reagovati nakon što joj nešto kažeš. Više ni ne gledaš na sebe u takvim situacijama, tvoja jedina briga je ona i njene reakcije. Ako i smogneš dovoljno hrabrosti da izustiš nešto što joj nije po volji unapred si se pripremio za hrpu optužbi, glupih primedbi, čudnih pogleda i nekoliko dana kada komunicira s tobom kao da si pločica u kupatilu.

8 ) Drugovi se više ni ne trude da te izvuku napolje

Obično si nekada pred vikend dobijao nekoliko poziva svojih drugova da se konsultujete gde ćete ovaj vikend ispustiti dušu. Naravno , zvao si i ti njih jer si jedva čekao taj petak .

No , na tvoju nesreću , vremena su se promenila. Oni te više ne zovu jer znaju da si 'pod ključem' . U početku su i pokušali da te izvuku iz njenih čeljusti, ali sada se više ni ne trude budući da si ih već nekoliko desetina puta o’ladio. Sam si kriv.

9 ) Ono što si nekad uzimao zdravo za gotovo sada nazivaš pobedom

Nisi ni svestan kada su prošla ona divna vremena bezgranične slobode kada si mogao da radiš šta god poželiš , sada gotovo i za svaku sitnicu tražiš njeno dopuštenje . U retkim trenucima kada uspeš da dobiješ njen 'blagoslov' za odlazak na utakmicu ili pivo s momcima, srećan si kao osnovac koji je čuo da mu je profesora matematike pregazio auto pred pismeni.

Nadlanu/OkoPortal.hr

Foto: ilustracija/yayimages

Slični članciMore from author

Ostavite komentar

Your email address will not be published.