Diuf: Navijači Evertona su me gađali bananama

BEOGRAD, 23. septembra 2009. (Beta) - Fudbaler engleskog kluba Blekburna El Hadži Diuf rekao je da su ga navijači Evertona gađali bananama na nedeljnoj utakmici u Premijer ligi i negirao da je na rasnoj osnovi vređao dečaka koji skuplja lopte pored terena.

Policija je ispitivala reprezentativca Senegala posle tvrdnji da je verbalno napao dečaka koji skuplja lopte pored terena.

Međutim, napadač Blekburna tvrdi da nije uradio ništa loše, već da su ga navijači Evertona vređali na rasnoj osnovi.

"Lopta je izašla van terena i želeo sam brzo da je ubacim u teren. Ali, dečak koji skuplja lopte bacio mi je loptu kao da je bacio kosku svom psu. Pomoćni sudija mi je rekao da je video šta se dogodilo, ali da moramo da nastavimo meč i da će na poluvremenu ispitati incident", rekao je Diuf za Radio Montekarlo.

"Što je još gore, navijači su me gađali bananama. Četvrti sudija rekao je da će slučaj prijaviti policiji. Ranije sam imao problema sa navijačima i sudijama, ali nikada kao u nedelju na Gudisonu", dodao je on.

Diuf je negirao da je na rasnoj osnovi opsovao dečaka koji skuplja lopte.

"Nisam ni razgovarao sa njim, samo sam rekao pomoćnom sudiji da bi ti dečaci morali da poštuju fudbalere, zatim sam otišao. Ali, navijači tvrde sa sam ga opsovao na rasnoj osnovi", rekao je Senegalac.

"Policija me je zbog toga ispitivala oko tri minuta. Ne želim da se na tome završi, neprihvatljivo je da se dete tako ponaša. Imao sam problema, ali nikada to nije bilo u vezi sa rasizmom. Imam mnogo prijatelja koji nisu crnci i sa njima se odlično slažem", dodao je on.

Pogledajte još