Ovo postoji samo u Srbiji: Dugovala 26 dinara, uzeli joj 19.000!

Nadi Dabić (59) privatni izvršitelji su zbog duga “Informatici” u iznosu od svega 26 dinara “skinuli” od septembarske plate 19.000 dinara! Nada je očajna jer su joj izvršitelji, bez najave i bez upozorenja, zaplenili ovu sumu, koja je više od pola njene plate.

Sporan je bio račun iz septembra 2013. godine koji je Dabićeva platila 24. juna. Ona je uplatila iznos od 5.050 dinara, ali je ostala po tom osnovu dužna 26,49 dinara. Umesto da je o rešenju obaveste, izvršitelji su joj samo uzeli 19.000 dinara, na ime kamate, sudskih troškova i ostalih nameta.

- Očajna sam! Ovo je pljačka i smatram da istražni organi moraju konačno da se pozabave lopovlukom u “Informatici”. Ja sam račun platila 24. juna, a na rešenju koji je potpisala privatna izvršiteljka Jasna Brčkalović stoji 3. jun. I datum su pogrešili! Osim toga, nikada nisam dobila ni opomenu pred utuženje ni obaveštenje da sam tužena, ni obaveštenje da imam dug. Pa ko je lud da ne plati dug od 26 dinara, ako zna da ga ima? - pita se Dabićeva, koju su iz računovodstva firme za koju radi obavestili da joj je 19.000 dinara s plate uzeto na ime otplate duga.
Ukoliko dugujete za struju, privatni izvršitelji neće biti previše nemilosrdni prema vama - saznajte šta vam neće zapleniti!

Izvršiteljka: Nema nikakve greške!

Privatna izvršiteljka Jasna Brčkalović nije želela da razgovara na ovu temu.
“Znam za taj slučaj, i komora privatnih izvršitelja me je pitala za gospođu Dabić pa sam morala da se izjašnjavam. Tu nema nikakve greške, a za sve dalje informacije obratite se komori”, kratko je rekla Brčkalović.

Kada se požalila, rečeno joj je da je rešenje o utuženju okačeno na oglasnoj tabli u Privrednom sudu, te da je tamo mogla da se informiše.

- Apelujem na sve sugrađane da bar jednom nedeljno posete sud jer se možda nalaze na oglasnoj tabli, a da ne znaju. Očigledno niko ne mora da nas informiše o dugovanjima, ali imaju puna prava da nam uzmu imovinu, novac. Pošto su mi uzeli 19.000 od plate, ostala sam bez lekova koje moram da uzimam svaki dan jer sam dijabetičar, a nisam platila ni ratu za kredit. Kako ću izgurati ovaj mesec, ne znam - kaže Dabićeva, dodavši da će ih sve tužiti jer je zbog njih doživela nervni slom.

Izvor: 24sata.rs

Pogledajte još

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.