Dramatično: Četiri sela kod Kladova odsečena od sveta!

Podvrška reka koja se jutros izlila iz svog korista, usled obilnih padavina srušila je most na državnom putu Kladovo – Negotin, i potopila ga u Dunav. Na području kod sela Milutinovac zarobljeno je sanitetsko vozilo u kome se nalazi i jedan pacijent sa lekarskom ekipom.

Na Đerdapskoj magistrali u pravcu Tekije, velika količina odrona zatvorila je prilaz varoši, pa su meštani u potpunosti odsečeni od sveta. Ne može se stići ni do sela Reka, Grabovica i Brza Palanka, ali u ovim mestima nema povređenih.

U Kladovu je od jutros palo 116 litara kiše po metru kvadratnom.


Na područjima opština Negotin, Kladovo i Majdanpek proglašena je vanredna situacija, zobg izlivanja Boljetinske reke, ali i Podvrške reke, koje svojim bujanjem nanose veliku štetu mešatanima sela u ovim opštinama.

Obilne padavine na području opštine Majdanpek izazvale su izlivanje reke u selu Boljetin. Prema prvim informacijama, celo selo je u potpunosti poplavljeno, i veliki broj domaćinstava je ugroženo.

- Stanje je dramatično, selo je u potpunosti poplavljeno, onemogućen je prilaz selu redovnim putem. Jedno su pripadnici Vojske Srbije, koji se na području opštine Majdnapek nalaze zbog sanacije štete od prethodne poplave, uspeli da se probiju i pomognu meštanima sela. Vodena bujica se ne smiruje, jednostavno nosi sve pred sobom, pa čak i automobile – kaže Draško Ćetković, član privremenog organa opštine Majdnapek, koji se nalazi na ulazu u selo Boljetin.

On dodaje da problem sa izlivanjem reka iz korita imaju i sela Topolnica i Oreškovica, kod Donjeg Milanovca.

Na području Majdanpeka izlila se reka Mali Pek, koja je u potpunosti poplavila glavnu autobusku stanicu.

Prema nezvaničnim saznanjima RTS-a bujice kod Kladova su odnele prvu žrtvu - starija žena je nastradala.

Izvor: Blic

Pogledajte još