Stigao Android One: Google predstavio pametni telefon koji će biti dostupan svima!

Android One je inicijativa koja za cilj ima donošenje pametnih telefona do što većeg broja ljudi.

Iako 1.75 milijardi ljudi trenutno poseduje pametan telefon, to je samo vrh ledenog brega, na svetu i dalje ima 5 milijardi, a Android One im pruža priliku da se pridruže revoluciji.

Android One uređaji predstavljeni su u Indiji sa cenom između 105 i 115 dolara. S obzirom da Google radi sa proizvođačima telefona i silicijuma, korisnici na raspolaganju imaju nekoliko modela.

Tu je Micromax Canvas A1, Spice Dream Uno i Karbonn Sparkle V.

Svi proizvođači moraju da se pridržavaju određenih smernica kada su performanse u pitanju i one uključuju 4.5-inčni displej, quad core MediaTek procesor, 1GB RAM-a, 4GB interne memorije, microSD slot, dual kamere, podršku za dual SIM i Android 4.4.

S obzirom da Google radi sa originalnim proizvođačima, u stanju je da se postara da će svi korisnici dobijati redovne nadogradnje.

Međutim, ovo je samo početak. U skorijoj budućnosti možemo očekivati uređaje od Acera, Alcatela, Asusa, HTC-a, Lenovoa, Panasonica i proizvođača čipova Qualcomm.

Uređaj bi do kraja godine trebalo da bude dostupan u Indoneziji, Filipinima i Južnoj Aziji, a lista će biti proširena u 2015.

Nadlanu / Izvor: B92

Pogledajte još