Reforme u SPS-u: Dačić "proteruje" sve što ima veze sa Slobinom politikom

Socijalistička partija Srbije, koju je osnovao Slobodan Milošević, definitivno odlazi u istoriju, kao i crvena ruža, dosadašnji simbol socijalista, ali je zanimljivo i da će mnogi stranački funkcioneri otići u političku penziju, saznaje Telegraf.rs!

Čitava stvar biće sprovedena u delo na 9. Kongresu SPS-a koji je zakazan za 14. decembar 2014.

Tog dana Glavni odbor SPS- reformisaće i modernizovati partiju, a SPS će se profilisati kao moderna i snažna partija evropske i socijaldemokratske orijentacije.

Kako saznaje Telegraf u vrhu SPS-a, potpuna modernizacija stranke podrazumevaće novi logo, nove funkcionere, a nije isključeno i novo ime partije.

- Promenićemo sve, najviše me boli što će crvena ruža otići u istoriju, ali šta da se radi, život ide dalje i moramo ići u korak s vremenom. Odbacivanje ruže će i definitivno značiti raskid s vezivanjem stranke za Slobodana Miloševića. Partija će dobiti nova imena u vrhu, nova lica, a Ivica Dačić biće jedini kandidat za lidera nove – stare stranke – kaže naš dobro obavešteni sagovornik iz vrha stranke.

Lider SPS-a Ivica Dačić poručio je na sednici GO stranke svima kojima se ne sviđa šta on priča da mogu slobodno da izađu iz partije.

- Na kongresu stranka će biti profilisana kao moderna socijaldemokratska stranka evropske orijentacije. Biće to kongres reformi, na kojem ćemo odrediti stranačke prioritete, definisati šta pripada prošlosti stranke i šta je čeka u budućnosti – rekao je Dačić.

Nadlanu / izvor: telegraf

Pogledajte još