Srbija dočekuje SAD u prvom kolu Dejvis kupa

BEOGRAD, 23. septembra 2009. (Beta) - Muška teniska reprezentacija Srbije igraće na svom terenu protiv selekcije SAD u prvom kolu Svetske grupe Dejvis kupa, odlučeno je u žrebom u Ženevi.

Mečevi prvog kola Dejvis kupa igraju se od 5. do 7. marta 2010. godine. 

Selektor reprezentacije Srbije Bogdan Obradović rekao je da očekuje neizvestan meč protiv selekcije SAD u prvom kolu Svetske grupe Dejvis kupa i da je zadovoljan što će njegova ekipa biti domaćin.

Današnjim žrebom u Ženevi odlučeno je da selekcija Srbije bude domaćin reprezentaciji SAD u prvom kolu Svetske grupe Dejvis kupa, od 5. do 7. marta 2010. godine.

"Naša želja je bila da igramo kod kuće, pola želje nam se ispunilo. Imamo atraktivnog protivnika, ne lakog jer lakih protivnika nema u Svetskoj grupi. Niko ne voli da bude gost, tako da se ni Amerikancima neće dopasti, a mi imamo ogromnu želju da u prepunoj Areni pobedimo Ameriku", rekao je Obradović posle žreba.

Obradović je ocenio da će mečevi biti neizvesni, ali i istakao da je najvažnije da svi reprezentativci budu zdravi.

"Svih pet mečeva u Dejvis kupu činiće meč neizvesnim i pokazaće se ko je bolji. Najvažnije je da svi naši igrači budu zdravi, sigurno je da će Novak (Đoković), kao i ostali igrači sa nestrpljenjem čekati ovaj meč", smatra on.

Selektor reprezentacije Srbije rekao je i da SAD ima kvalitetnu ekipu, ali da i pored toga njegov tim može do drugog kola i meča protiv Hrvatske ili Ekvadora.

"Selektor SAD ima veliki izbor igrača, od Endija Rodika do braće Majka i Boba Brajana. Ukoliko savladamo Amerikance u drugom kolu bi igrali protiv pobednika meča Hrvatska-Ekvador i to bi nam donelo gostovanje. Nalazimo se u donjem delu žreba koji je mnogo lakši u odnosu na gornji, verujemo u dobar plasman u 2010. godini", zaključio je Obradović.

Reprezentacija Srbije je prošle nedelje pobedila Uzbekistan sa 5:0 u baražu za ostanak u Svetskoj grupi, a u ekipi Bogdana Obradovića igrali su Janko Tipsarević, Viktor Troicki, Ilija Bozoljac i Nenad Zimonjić, dok je najbolje rangirani srpski teniser Novak Đoković propustio taj meč.

Ovo je prvi put da igraju selekcije Srbije i SAD.

Pobednik meča Srbija-SAD igraće u drugom kolu protiv pobednika duela Hrvatska-Ekvador.

U Dejvis kupu će se sledeće godine takmičiti osam četvrtfinalista iz 2009. - Španija, SAD, Rusija, Češka, Argentina, Hrvatska, Izrael i Nemačka i osam pobednika baraža - Srbija, Švedska, Francuska, Indija, Švajcarska, Belgija, Ekvador i Čile.

Prvi i drugi nosioci na žrebu bile su selekcije koje ove sezone igraju u finalu Dejvis kupa Španija i Češka, zatim treći nosilac selekcija SAD, četvrti Rusija, Argentina peti, Hrvatska šesti, sedmi je Izrael a osmi nosilac bila je Nemačka.

Pogledajte još