Da li znate koji su pravi momenti za seks?

PRE STRESNOG DOGAĐAJA: Čeka vas velika prezentacija, važan razgovor sa šefom ili ispit? Seks smiruje živce, snižava krvni pritisak i umanjuje stres, a sprovedeno je čak i jedno istraživanje tokom kojeg je otkriveno da su osobe koje su vodile ljubav pre držanja javnih govora bile pod manjim stresom.

RANO JUTRO: Vaše telo je stvoreno za jutarnji seks. Ne samo da je nivo testosterona i energije viši ujutro, već će povećanje nivoa oksitocina povećati osećaj bliskosti između partnera i vas, dok će vam endorfini popraviti raspoloženje.

KADA SE NE OSEĆATE DOBRO: Iako može da deluje kontraproduktivno, istraživanja su pokazala da seks u stvari može da poboljša naš imunitet. Možda se baš nećete baciti jedno na drugo dok imate temperaturu, ali ovako možete da počnete da se pripremate za sezonu gripa.

ČETRNESTI DAN CIKLUSA: Nedavno sprovedeno istraživanje pokazalo je da otpilike dve nedelje posle početka ciklusa ženin klitoris naraste za oko 20 odsto i više je osetljiv na nadražaj, što znači da žena lakše može da doživi orgazam.

POSLE VEŽBANJA: Iskoristite sjaj koji automatski imate posle vežbanja, ali i dodatne dobrobiti veće seksualne funkcije koje slede. Naime, jedno istraživanje na Univerzitetu u Teksasu otkrilo je da su ženske reakcije na erotske materijale posle 20-minutne vožnje biciklom 169 posto veće (pratili su dotok krvi u područje genitalija). A da i ne spominjemo da se nakon vežbanja svi osećamo samouverenije u svom telu, što pomaže tokom polnog odnosa.

POSLE LOŠEG DANA: Ako želite da se rešite stresa posle napornog dana, nemojte se okretati hrani ili alkoholu, već se zavalite s partnerom u krevet. Dokazano je da seks i drugi oblici fizičke privrženosti (čak i držanje za ruke) značajno poboljšavaju raspoloženje i smanjuju stres.

POŠTO STE URADILI NEŠTO ŠTO VAS PLAŠI: Jedna od najboljih situacija kad treba da se bacite na partnera je tačno pošto proživite neko iscrpljujuće iskustvo. Bilo da ste skočili s padobranom, bandžijem ili samo pogledali horor film. Kad vam adrenalin poraste, telo vam je već u stanju pripravnosti i vaša seksualnost je najčešće pojačana.

Izvor: nezavisne

Pogledajte još
Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.