Obračun u Baru: Likvidiran vođa kriminalnog klana, osvetnici jure ubicu! (VIDEO)

Osmanagić je ubijen oko 13:15 časova ispred kafea "Savoja" u centru Bara. On je označen kao vođa jednog od kriminalnih klanova u ovom gradu.

Snajperista je Osmanagića pogodio u stomak, dok je ovaj sedeo ispred " Savoje" a kao kolaterlna greška teško je ranjen i konobar kafića. Inače, policija je nedaleko od mesta gde je Osmanagić ubijen pronašla vozilo koje se dovodi u vezu sa ovim zločinom.

Blokiran deo grada
Petanestak minuta nakon toga usledila druga pucnjava ispred lokala “Perbacco”, a pucnji i dalje odjekuju Barom, javljaju crnogorski mediji.

Na meti se našao i kafić La eskvina. U strogom gradskom centru na očigled brojnih prolaznika nepoznati mladić upao je na terasu kafea La eskvina i prema rečima očevidaca, uz pogrdne povike ispalio više metaka u pravcu grupe mladića koji navodno pripadaju klanu suprotstavljenom Osmanagićevoj grupi.

Nema zvaničnih informacija o posledicama ovog napada. Osim panike na ulici, policija je blokirala taj deo centra i radi uviđaj.

Teška prošlost
Armin-Muša Osmanagić je u policijskim dokumentima označen kao vođa drugog kriminalnog klana po snazi u Baru. Armin Muša Osmanagić dospeo je u žižu javnosti 2004. godine kada ga je tadašnji pomoćnik ministra unutrašnjih poslova Crne Gore Mićo Orlandić označio kao jednog od učesnika u ubistvu urednika "Dana" Duška Jovanovića.

Osmanagić i njegova supruga Ljiljana Bigović Osmanagić osumnjičeni su za pranje novca stečenim ilegalnim četvorogodišnjem organizovanjem igara na sreću u automat klubu u Baru.

Međutim, veće Višeg suda u Podgorici odlučilo je u novembru prošle godine da ne određuje pritvor Osmanagiću, čime je potvrđena odluka sudije za istragu Miroslava Bašovića.

Osmanagić je u policijskim dokumentima označen kao vođa jednog od barskih klanova.

Policija sumnja da članovi njegove grupe novac zarađen od nelegalnih poslova "peru" kupovinom nekretnina i ulaganjem u legalne poslove restorane, kazina, kockarnice.

Izvor: Kurir

Pogledajte još
Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.