Ili sastanak s premijerom ili protest sindikata

BEOGRAD, 23. septembra 2009. (Beta) - Predstavnici sindikata zaposlenih u javnim službama zatražili su u sredu sastanak sa premijerom Srbije Mirkom Cvetkovićem povodom najave racionalizacije i smanjenja broja zaposlenih u javnom sektoru.

Na zajedničkoj konferenciji za novinare, predstavnici sindikata zdravstva, pravosuđa, obrazovanja i policije ocenili su da je neprihvatljivo svakodnevno licitiranje o viškovima državnih službenika, a sastanak sa premijerom Cvetkovićem zatražili su kako bi saznali merila, kriterijume i razloge najavljene racionalizacije.

"Postoji navodni plan u Vladi o smanjenju broja zaposlenih u državnoj administraciji i ostalim sektorima, a nismo pozvani na razgovor. Tražimo sastanak u Vladi, i poslali smo dopis Cvetkoviću, da nam kažu šta nameravaju, da li imaju neki plan i kako misle sve to da realizuju", rekao je predsednik Sindikata obrazovanja Srbije Branislav Pavlović.

On je najavio da će uslediti protest, ako ne dođe do takvog sastanka i ako se nastavi "divljačko otpuštanje bez reda", navodeći da su predstavnici sindikata zdravstva, pravosuđa, obrazovanja i policije potpisali akcioni plan o zajedničkom delovanju.

Pogledajte još