Krasić prelazi u Milan sledeće sezone

BEOGRAD, 23. septembra 2009. (Beta) - Ruski fudbalski klub CSKA iz Moskve prihvatio je ponudu Milana od 15 miliona evra za Miloša Krasića i reprezentativac Srbije će od sledeće sezone igrati za italijanski klub, preneli su mediji.

Kako je preneo ruski list Lajf, Milan će platiti 15 miliona evra obeštećenja za 24-godišnjeg Krasića, a srpski fudbaler će u januaru potpisati trogodišnji ugovor kojim će zarađivati 2,5 miliona evra po sezoni.

Krasić je ove sezone postigao šest golova u ruskom prvenstvu i upisao 20 asistencija, a postigao je pogodak u nedelju, u gradskom derbiju protiv Dinama, na kojem je CSKA pobedio sa 3:0.

Krasić je karijeru počeo u Rudaru iz Kosovske Mitrovice, a 1999. godine prešao je u Vojvodinu. Posle pet godina u ekipi iz Novog Sada u januaru 2004. godine potpisao je za CSKA iz Moskve sa kojim je osvojio dve titule šampiona i tri Superkupa Rusije.

Za reprezentaciju Srbije odigrao je 24 utakmica i postigao dva gola.

Takođe, mediji su naveli i da je Milan zainteresovan za još jednog reprezentativca Srbije - Gojka Kačara, koji trenutno igra za Hertu, ali je njegov agent i stric Milan ranije rekao da ga još niko nije kontaktirao.

"Pročitao sam da se Milan interesuje za Gojka Kačara, ali niko nas još nije kontaktirao. Teško je reći da li će u januaru napustiti Hertu, sada je potpuno koncentrisan na berlinski klub, vezan je dugogodišnjim ugovorom i sve zavisi od Herte", rekao je agent Milan Kačar.

Pogledajte još