Le Klezio na proleće dolazi u Beograd

BEOGRAD, 23. septembra 2009. (Beta) - Prošlogodišnji dobitnik Nobelove nagrade za književnost, Francuz Žan Mari Gistav Le Klezio, narednog proleća bi trebalo da bude gost Beograda, najavila je u sredu direktorka Francuskog kulturnog centra Paskal Delpeš.

Na konferenciji za novinare posvećenoj književnoj manifestaciji "Molijerovi dani", koja će biti održana od 28. septembra do 1. oktobra u Beogradu, Delpešova je rekla da će Le Klezio u srpskoj prestonici gostovati na poziv i u organizaciji FKC-a.

Le Kleziju će tokom "Molijerovih dana" biti posvećeno književno veče, a o njegovom stvaralaštvu govoriće profesorka na Univerzitetu u Provansi Elizabet Ralo Diš, novinarka Radio-televizije Srbije Neda Valčić Lazović i direktor Narodne biblioteke Srbije Sreten Ugričić.

Gost festivala "Molijerovi dani" biće francuski pisac Žil Leroa, dobitnik Gonkurove nagrade za roman "Alabama song", a u programu će 28. septembra učestvovati i srpski pisac Vladimir Pištalo, čiji je francuski prevod romana "Milenijum u Beogradu" nedavno rasprodat u toj zemlji.

Pogledajte još