Majka mladića uhapšenog zbog napada na Nemca: Moj sin nedužan sedi u pritvoru!

“Mama, držao sam ruke u džepovima. Ni prstom nisam takao tog mladića. Je l‘ moguće da sada sedim u zatvoru?“. Ovo je student Miloš Lindo (19) iz Beograda, osumnjičen za napad na nemačkog državljanina Denisa Honiga (27), rekao juče svojoj majci Mariji Pejović (41), koja ga je prvi put posetila u Okružnom zatvoru u Beogradu.

"Pomagao sam mu dok nije došla Hitna pomoć"
Marija kaže da joj je sin ispričao da je uhapšen, iako je pomogao povređenom Nemcu, kojeg je udario Stefan Vukićević (22) na beogradskom Zelenom vencu.

- Rekao mi je da je tog mladića prskao vodom po licu da dođe k sebi i da je sa još jednim dečkom sačekao da dođe Hitna pomoć, kao i da je policiji dao svoje podatke, a da su ga oni kasnije uhapsili zbog toga. Inače je stabilna ličnost, ali skoro je tri puta zaplakao. Sav je u čudu - ispričala je Miloševa majka za Alo.

Jedan udarac, trojica okrivljenih!
Ona navodi da je Miloš student Pravnog fakulteta u Beogradu, a da je celog života bio odličan đak i „vukovac“, kao i da se spremao da ostvari uslov za redovan upis na drugu godinu studija.

Čombetovog sina odgajao očuh

Miloš Lindo je sin Ljubiše Lindo, zvanog Čombe (44) iz Leštana koji se nalazi u zatvoru zbog izdržavanja petogodišnje kazne zatvora zbog proizvodnje droge za kriminalnu grupu Milana Zarubice (46). Odležao je dve godine u pritvoru iz kojeg je pušten marta 2005, ali je pobegao i uhapšen je krajem oktobra prošle godine. Marija se od Ljubiše razvela kada je Miloš imao godinu dana i udala se za drugog čoveka, sa kojim ima maloletnu ćerku.
- Taj čovek je Miloša odgajao kao svoje dete i Miloš nije odgovoran za dela svog oca. Čombe se takođe oženio drugi put, a sa sinom ima korektan odnos - navodi izvor blizak porodici uhapšenog mladića.

- Miloš je te večeri bio na rođendanu devojke svoga brata od tetke, na kojem je bio Stefan Vukićević i taj drugi mladić, Ilija Veljović, sa kojima se poznaje sa tih zabava. Oni su drugovi njegovog brata od tetke. Povezao ih je kući, kao i još jednu devojku, jer su išli u istom pravcu, a eto vidite šta se desilo. On je u čudu. Ispada da je bio jedan udarac, a da su tri okrivljena - ističe majka uhapšenog mladićai naglašava da osuđuje nasilje. Ona tvrdi da njen sin nije vaspitan u tom duhu.

- To nije u duhu ni našeg naroda ni naše porodice, a što se može videti kroz držanje moga sina tokom ovog događaja, iz snimka sa lica mesta. Osim toga što su mome sinu nezakonito stavljena na teret krivična dela, igrom sudbine, ja sam po drugom stepenu direktnog krvnog srodstva Nemica, što moj sin zna, te nije, niti bi učestvovao u bilo kakvom incidentu po tom osnovu. Ovo je splet nesrećnih okolnosti. Moj sin nije obrukao ni svoju zemlju, ni sebe, ni nas - ističe Marija Pejović.

„Okupatorski jezik”
Stefan Vukićević udario je nemačkog državljanina posle kraće prepirke na engleskom jeziku.
- Vukićević, Lindo i Veljović svratili su posle žurke iz obližnjeg paba na pljeskavicu. Tada je Vukićević rekao dvojici Nemaca, jednom Amerikancu i Vladi Arsovu: „Ne podnosim ovaj okupatorski jezik”. Vukićević je pitao Honiga da li ima neki problem, a ovaj mu je odgovorio da nema. Krenuli su kući, ali se Vukićević vratio, a za njim su krenuli Lindo i Veljović da ne bi napravio neku glupost jer je bio pijan. Onda je Vukićević udario Honinga i pobegao, a moj klijent i drugi mladić su ostali da pomognu povređenom dečku - rekao je za „Alo!“ advokat Ivica Vuković, branilac Linda, koji zbog štrajka nije prisustvovao saslušanju.
Pogledajte snimak incidenta na Zelenjaku.

Izvor: Alo

Pogledajte još