Oglasio se otac brutalno pretučenog Nemca

Nemac Denis Honig (27), koji je brutalno pretučen prošlog vikenda na Zelenom vencu, večeras će specijalnim letom biti prevezen u bolnicu u Nemačkoj, gde će nastaviti dalje lečenje.

Povređeni mladić i dalje je u Urgentnom centru, gde su uz njega porodica i ambasador Nemačke Hajnc Vilhelm. On će u svoju rodnu zemlju biti transportovan privatnim avionom.

Celokupan Denisov put, od prevoza do prijema na lečenje, pokriće njegovo osiguranje. Denisova porodica veoma je zadovoljna kako je proteklo njegovo lečenje u Beogradu.

"Prvi put sam u vašoj zemlji, ljudi su srdačni i ljubazni prema nama. Mi ne osećamo mržnju i srdžbu, ni prema ovoj zemlji, narodu, čak ni prema napadaču. Nažalost, to što se desilo našem sinu nije problem samo ovog društva, već je to globalni problem koji se može svuda dogoditi. Zahvalan sam što se ipak sve na kraju dobro završilo, a moglo je biti i gore", rekao je Denisov otac.

On je dodao da je njihov sin u Srbiji dobio najbolji tretman koji se može zamisliti, da lečenje protiče dobro i da su zbog toga veoma srećni.

Pomoćnik direktora Urgentnog centra Dušan Jovanović rekao je novinarima da se radi o specijalnom transportu, letu koji nije planiran i da se zbog potrebnih dozvola ne zna tačno vreme leta.

Kako je dodao, pacijent je stabilan, oseća se mnogo bolje nego posle operacije, a uz dobar tretman nemačkih lekara veoma brzo može da dođe do oporavka.

Nemački ambasador Hajnc Vilhelm zahvalio je lekarima Urgentnog centra koji su operisali mladića i upravi Urgentnog centra za sve što je učinjeno za pacijenta.

Stefan Vukićević (22), koji je osumnjičen da je pretukao ovog nemačkog državljanina ne samo da je priznao da je udario Nemca već je objasnio i zašto je to učinio. Njemu, kao i njegovim prijateljima koji su prisustvovali incidentu određen je pritvor do 30 dana.

Pročitajte i šta je majka uhapšenog mladića rekla o tuči na Zelenom vencu.

Izvor: Telegraf

Pogledajte još