Opet težak žreb, ali prednost je domaći teren

BEOGRAD, 23. septembra 2009. (Beta) - Srpski teniser Nenad Zimonjić ocenio je da je reprezentacija ponovo dobila teškog protivnika u prvom kolu Svetske grupe Dejvis kupa, ali da je prednost "orlova" u domaćem terenu i publici.

Žrebom u Ženevi, selekcija Srbija za protivnika u prvom kolu Dejvis kupa dobila je SAD.

"Žreb nam je opet dodelio izuzetno teške protivnike. Jedina prednost je što igramo na domaćem terenu i što biramo podlogu. Smatram da u ovom meču to može biti presudno, s obzirom da možemo izabrati šljaku koja njima najmanje odgovara i da uz veliku podršku publike možemo da dobijemo Amerikance", rekao je Zimonjić u izjavi dostavljenoj medijima.

Zimonjić je ocenio da Srbija ima šansu za pobedu ukoliko se pojavi u kompletnom sastavu.

"Ukoliko i mi i oni budemo učestvovali u najjačem sastavu, biće vrlo neizvesno. Što se dubla tiče, selekcija SAD je favorit sa braćom Brajan u sastavu, ali daleko od toga da ne možemo da ih iznenadimo. Važno je da svi budemo zdravi, da igramo u najjačem sastavu i da u dobroj formi dočekamo protivnika", zaključio je Zimonjić.

Duel sa Amerikancima izabranici selektora Bogdana Obradovića igrače od 5. do 7. marta 2010. godine, i biće domaćini, najverovatnije u Beogradskoj areni.

Parovi prvog kola Svetske grupe Dejvis kupa:

Srbija - SAD
Švedska - Argentina
Španija - Švajcarska
Francuska -
Nemačka
Rusija - Indija
Hrvatska - Ekvador
Čile – Izrael
Belgija -Češka

Mečevi prvog kola igraju se od 5. do 7. septembra 2010. godine.

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.