Najbolji trikovi koji će sprečiti razmazivanje ruža

Ruževi ne praštaju greške, pa se pre nanošenja preporučuje da uradite piling usana. On će ukloniti mrtve ćelije kože, a krema će ih hidratizovati. Nakon toga poželjno je na usne staviti malo pudera u prahu kako bi boja ostala postojana. Ruž najčešće curi na suvim i ispucalim usnama.

Olovka definiše usne

Olovka za usne neizostavan je alat za lepo definisane usne jer sprečava curenje ruža. Ona treba da bude tek nijansu tamnija od boje usana jer će sve tamnije od toga delovati neprirodno. Najbolji izbor su neutralne nijanse i boje mesa, zatim kremaste i mineralne formule koje su nežne za usne. Olovka zahteva preciznost, ali i za one manje vešte postoji rešenje. To su prozirne olovke koje ne ostavljaju vidljivi trag, ali sprečavaju ruž da iscuri i daju usnama pravilan oblik.

Highlighter štiti od prelivanja

Osim olovke za usne, higlighter će takođe sprečiti curenje ruža. Odlična je zamena za olovku, a nanosi se uz rub usana. Najbolji izbor su nude tonovi i boja breskve koja deluje prirodno.

Dugotrajni ruževi

Dugotrajni ruževi odličan su izbor za postojan izgled i definisane usne jer ih ne treba često popravljati što znači da je i mogućnost od grešaka najbolja. Oni su obogaćeni uljima i vitaminima pa ne isušuju usne. Odličan su izbor mat i hidratantne verzije, ali ne i kremasti ruževi. Oni zbog svoje teksture mogu izgledati kao da se razlivaju.

Maramica će sprečiti razlivanje preko rubova

Ukoliko želite da vaš ruž traje duže, a da se ne razliva preko rubova nanesite prvo jedan sloj i potom na usne stavite maramicu koja će upiti ostatak. Upravo ćete tim postupkom stvoriti podlogu, a drugi sloj ruža dodaće završni sjaj.

cosmopolitan.rs

Pogledajte još