Slobodno pijte vino, ono je eliksir života!

Jača imunitet i poboljšava varenje
Čaša vina dnevno smanjuje rizik od Helicobacter pylori koja prouzrokuje gastritis i druge probleme u digestivnom traktu, pokazalo je britansko istraživanje pre nekoliko godina. Špansko istraživanje je pokazalo da vino ublažava i trovanje hranom i to zato što neki njegovi sastojci jačaju imunitet te pomažu organizmu u borbi s toksinima.

Sprečava probleme u menopauzi
Žene bi neposredno pre menopauze trebale da piju čašu vina dnevno jer će se tako zaštititi od dijabetesa tipa 2, pokazalo je veliko harvardsko istraživanje. Nije tačno jasno zašto je to tako, ali čini se da vino smanjuje otpor insulina kod pacijenata koji boluju od dijabetesa. Ali oprezno, preterivanje s vinom izaziva suprotan efekat!

Čuva mozak i jača zdravlje srca
Vino može sačuvati vaše pamćenje. Naučno je dokazano da žene u trećem dobu koje su dnevno pile čašu vina imaju bolje pamćenje i bistrije su. Vino takođe sprečava nastajanje ugrušaka i upalne procese krvnih ćelija. Reč je o tegobama koje najčešće dovode do srčanih bolesti. Uz to, vino podiže nivo tzv. dobrog holesterola koji sprečava začepljenost arterija.

Izvor: tportal

Pogledajte još

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.