Ima li kraja? Od 1. januara skuplji gas!

- Moraće da se naplati sve što se isporuči. Više neće biti ni izuzetaka, osim možda škola, bolnica i vrtića. Jedino u tim slučajevima možda bude ustupaka - poručio je Bajatović.

On je objasnio da će, na taj način, "budžet dogodine prihodovati 60 miliona evra, što će biti deo mera fiskalne konsolidacije, koje će danas biti objavljene".

Premijer Srbije Aleksandar Vučić večeras će na RTS-u u 21 sat obelodaniti koliko će građani Srbije zaposleni u javnom sektoru, kao i penzioneri, dobiti umanjena primanja.

- To nije pravo poskupljenje, već samo usklađivanje cene s realnim troškovima, koji će se minimalno preneti na krajnjeg potrošača - rekao je Bajatović i dodao da nije reč o nekoj novoj taksi, već o usklađivanju cena transporta i cena mrežarine.

Ništa bolje neće proći ni oni koji nameravaju da se greju na ugalj - prodaja ovog energenta u Srbiji je zabranjena.
- Praktično, 'Srbijagas' će iskoristiti svoje zakonsko pravo - da gas prodaje po realnoj ceni - kaže prvi čovek "Srbijagasa".
Talas poskupljenja najteže će pogoditi one koji žele da kupe stan na kredit - usluge notara skuplje su čak 45 puta u odnosu na dosadašnje sudske takse.

Izvor: Politika

Pogledajte još