Žene vole da razgovaraju o seksu. Znate li sa kim?

Žene vole da razgovaraju o seksu sa svojim prijateljicama, a najnovije istraživanje pokazuje da su sklone da otkriju sve seksi detalje iz svoje nove veze

Najnovije istraživanje iza kojeg stoji internet stranica za spajanje parova Match.com pokazuje da čak 57 posto žena razgovara o seksu sa svojim prijateljicama. S partnerima to čini 47 odsto ispitanica. Uočeno je da žene znatno češće pričaju o seksu na početku veze. Kasnije ne govore prijateljicama toliko o svom seksualnom životu jer smatraju da je to neprikladno.

Iako bi, prema mišljenju stručnjaka, bilo dobro da žene više razgovaraju o seksu i sa svojim partnerima, ipak ima koristi i od razgovora s prijateljicama. Žene se očito osećaju opuštenije i slobodnije u prijateljskom okruženju, pa se otvaraju i seks prestaje da bude tabu tema. To je dobro jer žene na taj način oslobađaju svoju seksualnost i postaju opuštenije. Istraživanjem u kojemu je učestvovalo 1.000 ispitanica otkriveno je i da žene jedna drugoj dele savjete koji se pokazuju vrlo korisnim u praksi. Ipak, stručnjaci napominju da žene treba više da razgovaraju o seksu sa svojim partnerima jer je to zapravo najbolji način na koji će se razvijati njihov seksualni život.

Izvor: portal oko