Zvezda ubedljiva pred praznim tribinama

BEOGRAD, 23. septembra 2009. (Beta) - Fudbaleri Crvene zvezde ubedljivo su u Beogradu pobedili Mladost iz Apatina sa 6:1 i uspeli da pred praznim tribinama obezbede učešće u osmini finala Lav kupa Srbije.

Dvostruki strelci za Zvezdu bili su Aleksandar Jevtić i Darko Lazović koji je prvi put u crveno-belom dresu beogradskog tima igrao od početka utakmice, i uspeo i da bude asistent kod jednog gola.

Golove za Zvezdu postigli su i Slavko Perovič i Nemanja Nikolić, kome je asistirao Nemanja Obrić koji je u duelu sa drugoligašem iz Apatina debitovao za beogradsku ekipu.

Utešni gol za Mladost postigao je kapiten Branislav Vejnović čiji je šut sa penala odbranio golman Zvezde Saša Stamenković, ali je fudbaler Mladosti stigao ponovo do lopte i iskoristio drugu priliku.

Zvezda je pred praznim tribinama igrala zbog kazne koju su joj doneli njeni navijači, izazvavši dva prekida u nedeljnoj prvenstvenoj pobedi nad Smederevom od 3:0.

Pred praznim tribinama zato je danas igralo i Smederevo koje je, takođe, ostvarilo ubedljivu pobedu i savladalo Kolubaru sa 4:0. Istim rezultatom je i Vojvodina pobedila Dinamo iz Vranja, ali čak šest superligaša nije imalo toliko uspeha.

Kruševački Napredak je u Kovoskoj Mitrovici izgubio od Partizana posle izvođenja penala 4:5. Regularni tok meča završen je bez pobedika 1:1.

Javor iz Ivanjice je poražen na gostovanju Proleteru iz Novog Sada sa 1:3, dok je Rad izgubio od drugoligaša Mladosti iz Lučana sa 2:3.

Mladi Radnik doživeo je poraz od Novog Pazara 1:2, dok je jedini duel dva superligaša, između Čukaričkog i Metalca u Beogradu odlučen posle penala. Posle 90 minuta igre rezultat je bio 1:1, a posle penala 5:3 za Metalac.

Plasman u osminu finala je posle penala izborio i Borac iz Čačka, koji je savladao Srem sa 4:1 (1:1).

Penali su doneli sreću i drugoligašu Sevojnu koji je posle 1:1 u regularnom toku duela sa BSK-om iz Borče, pobedio sa 4:3.

OFK Beograd je plasman u osminu finala obezbedio juče kada je, takođe posle penala, eliminisao ekipu Novog Sada.

Branilac trofeja Partizan večeras dočekuje Inđiju u poslednjem susretu šesnaestine finala.

Rezultati utakmica šesnaestine finala fudbalskog Lav kupa Srbije:.

Novi Pazar - Mladi Radnik 2:1
Srem - Borac Čačak 1:1 (penalima 1:4)
Voždovac - Jagodina 0:1
Hajduk Kula - ČSK Pivara 1:1 (4:2)
Proleter Novi Sad - Javor 3:1
Partizan KM - Napredak 0:0 (5:4)
Vojvodina - Dinamo 4:0
BSK Borča - Sevojno 1:1 (3:4)
Čukarički - Metalac 1:1 (3:5)
Smederevo - Kolubara 4:0
Spartak - Bežanija 2:0
Rad - Mladost Lučani 2:3
Radnički Svilajnac - Banat 1:3
Crvena zvezda - Mladost Apatin 6:1
Partizan - Inđija 3:0
OFK Beograd - Novi Sad 1:1 (penalima 5:4)

Pogledajte još