Kako da odećom sakrijete višak kilograma?

Jedna boja izdužuje

Izborom jednobojne kombinacije garderobe možete da sakrijete višak kilograma. Nosite pantalone ili suknje, haljine ili odela u istoj boji. Takođe, ako se obučete u istoj boji eventualno različitih nijansi, to će učiniti da vizuelno delujete viši nego što zaista jeste. Za oko posmatrača vi ćete biti izduženiji, a samim tim i vitkiji.

Da li je crna boja najbolji izbor?

Kako da odećom sakrijete višak kilograma birajući boje? Crna je uvek efektivna i male crne haljine nikada neće izaći iz mode, međutim, veliki je broj onih koji nisu nužno ljubitelji crne boje, ali zaboravljaju da to nije jedina tamna boja. Isti efekat imaće tamnosiva ili tamnoplava. Važno je samo izbegavati pastelne i svetle boje, naročito belu i sve krem nijanse.

Materijali bez sjaja

Ključno je izbegavati sve materijale koji se sjaje. Eksperimentišite sa laganim materijalima, lanom, pamukom i uvek se opredeljujte za širi kroj uz slojevito oblačenje, ili kad su u pitanju odela, sakoe tamne boje sa vertikalnim prugama i kopčanjem na dva dugmeta.

(old_image)

Oprezno s modnim detaljima

Detalji jesu uvek veoma moderni i poželjni u vašem autfitu, ali ako ih ne birate pažljivo mogu još više da skrenu pažnju na ono što ne želite da se vidi. Zato, ako želite da prikrijete stomak izbegavajte veliki kaiš. Ako imate podbradak preskočite kratke ogrlice. Nemojte nositi dugu tašnu do kukova ako su vam oni problem.

Pravi kroj

Bluze i haljine koje se sužavaju ispod grudi a zatim padaju uspevaju da prekriju naslage oko stomaka mnogo bolje nego majice. Izbegavajte ravnu, šljampavu odeću u kojoj ćete samo da izgledate šire. Najbolje je da se odlučite za modele koji samo definišu i nagoveštavaju liniju, nikako za one koji stežu.

savremena.me

Pogledajte još