Partizan o uvredljivom transparentu: Maloumnicima nije mesto na stadionu! (FOTO)

Sve je bilo za desetku na stadionu Partizana. Odlična igra, otpor Partizana engleskom Totenhemu, navijanje, ali... Kod nas uvek mora da bude neko "ali".

Transparent uvredljive sadržine koji je grupa navijača Partizana istakla na južnoj tribini stadiona tokom meča, a koji se odnosio na Jevreje (Totenhem slovi za jevrejski klub), bacio je mrlju na sve lepo što se dogodilo u četvrtak uveče na stadionu na Topčiderskom brdu.

UEFA je, naravno, odmah pokrenula istragu i postupak protiv Partizana, sankcije su neminovne...

Generalni sekretar Partizana Darko Grubor osudio je taj čin:
"Među nama žive maloumnici koji o svima nama u svet šalju nepristojnu i pogrešnu sliku. Ne znam kako bih ih drugačije nazvao... Potrudićemo se da u saradnji sa nadležnim organima identifikujemo tu grupu ili pojedinca i sprečimo da se takve stvari ponove".

Partizan je, u međuvremenu, objavio saopštenje u kojem se ograđuje od ovakvog postupka grupe navijača. Uprava Partizana očekuje da policija pronađe počinioce ovog akta i da im se, izmađu ostalog, TRAJNO zabrani pristup na stadionima i drugim sportskim borilištima!

Evo šta se navodi u saopštenju crno-belih:
"Utakmica između Fudbalskih klubova Partizan i Totenhem, željno očekivana u našem gradu i protekla u odličnoj igri oba tima i sportskoj atmosferi, uprljana je zlonamernim činom pojedinaca, koji su obezvredili sve napore igrača i kluba da dokažemo da zaslužujemo svoje mesto u fudbalskoj Evropi. FK Partizan se odlučno ograđuje od transparenta antisemitskog sadržaja, čija je poruka potpuno suprotna opredeljenju i mišljenju ogromne većine građana Srbije i i navijača Partizana. Potpuni je apsurd povezivati klub, koji je nastao na talasu antifašističke borbe naroda Evrope sa antisemitizmom i sličnim mračnim i anticivilizacijskim porivima. Oštro osuđujemo počinioce ovog bezumnog čina koji nije samo antisemitski, već predstavlja i akt mržnje prema Partizanu i Srbiji. Verujemo da ovo zlobno delo neće pokvariti naše sportsko prijateljstvo sa FK Totenhem i ljubiteljima fudbala u Velikoj Britaniji. Fudbalski klub Partizan će učiniti sve da se, u saradnji sa nadležnim organima, pronađu i procesuiraju počinioci incidenta i trajno odstrane sa sportskih borilišta. Izvinjavamo se svima koji su uvređeni i pogođeni sadržajem transparenta i još jednom ističemo da je ta poruka potpuno suprotna istoriji i tradiciji našeg kluba i opredeljenju naših navijača".

Izvor: Mondo

Pogledajte još