Reprezentacija Srbije od nedelje na Svetskom prvenstvu

BEOGRAD, 23. septembra 2009. (Beta) - Reprezentacije Srbije u skvošu učestvovaće od nedelje, 27. septembra, na Svetskom prvenstvu u danskom gradu Odenseu, a za protivnike u grupnoj fazi takmičenja žrebom je dobila Egipat, Hong Kong i Kuvajt. 

Denis Drenjovski, Danijel Žilić, Marko Matanović i Ivan Đorđević prvi meč će, kako je večeras saopšteno, igrati u nedelju sa Hong Kongom, dan kasnije odmeriće snage sa Egiptom, a u utorak i sa Kuvajtom.

"Dobro smo se pripremili, naporno trenirali. Samo učešće na ovom turniru je veliki uspeh za nas. Moramo da budemo realni, ne očekujemo previše, ali se ne predajemo. Ovo je najjača reprezentacija Srbije do sada i nemamo šta da izgubimo", rekao je selektor Ivan Đorđević.

Hong Kong i Kuvajt su zemlje koje su u poslednjih 10 godina najviše napredovale u skvošu, dok Egipat važi za apsolutnog favorita i sve osim titule svetskog šampiona bilo bi veliko razočaranje za njegovu reprezentaciju.

"To će biti nešto o čemu ćemo i našim unucima pričati", opisao je Đorđević atmosferu u srpskom timu pred duel sa Egiptom čijih su trojica reprezentativaca među četiri najbolja plasirana igrača na svetu, dok je rezervni deveti na PSA rang listi.

Skvoš je razvijen i u Honk Kongu u kome postoji čak 21 liga u tom sportu.

Pogledajte još