SVE MISTERIJE PENISA: Iznenadiće vas šta sve ne znate o "muškom ponosu"

Erekcija zavisi od dobrog zdravlja muškarca.

Ako mu u poslednje vreme baš i ne ide u krevetu, vaš muškarac bi mogao da preispita svoj životni stil. Možda se ugojio, a teži muškarci obično imaju niži nivo testosterona što doprinosi erektilnoj disfunkciji. S druge strane, nedostatak sna i vežbanja takođe se mogu ‘poigrati’ s erekcijom, a zavisnost od pušenja sužava krvne sudove što otežava protok krvi do penisa.

Penis nema kosti.
Da utvrdimo gradivo, penis se sastoji od sunđerastog tkiva koje raznosi krv po tom području i uzrokuje erekciju. Sad se pitate šta je sa onim da penis može i da se slomi? Može da pukne membransko tkivo koje oblaže sunđerasto tkivo penisa i ‘drži sve na mestu’. Ovo se jako retko događa, ali nije nemoguće. Penisi su elastičniji nego što mislite.

Veličina zavisi od geografije.

Penis prosečnog muškarca dugačak je 11,5 i 16,5 cm u erekciji. Međutim, razglabanja na ovu temu nikada dosta, a svi znamo da muškarci jako vole da izmere pa da upoređuju. Posebno su interesantna istraživanja koja pokazuju koliko su veliki muškarci u kojim državama.

Pa ako vam nešto znači, u regionu su najobdareniji muškarci u BiH, sa prosečnom dužinom od 15,65 cm. Ni Srbi ne zaostaju mnogo sa 14,87 cm u proseku, odmah iza su Hrvati sa 14,77 cm, a najmanje polne organe, kad je Evropa u pitanju, imaju Grci – 12,18 cm, a tu su i Italijani sa 12,5 cm u proseku.

Dame, je l' vam ova dužina odgovara ili biste nešto duže?

Može da bude i veći.
Grupa muškaraca u Italiji, nezadovoljnih svojom muškošću, isprobala je metodu ekstenzije, pri čemu je korišćen ‘produživač’ penisa kojim su rastezali ud nekoliko sati, ili po ceo dan, tokom četiri meseca. Muškarci koji su učestvovali imali su rast od 1,5-2,5 cm.

Nego, postoji li manje bolan način povećanja? Istraživanje objavljeno u naučnom časopisu The Journal od Sexual Medicine otkrilo je da su tokom oralnog seksa muškarci izveštavali o većim povećanjima penisa nego pri drugim metodama uzbuđivanja.

Sperma je niskokalorična.
U slučaju da ste se nekada pitali, sperma se sastoji od limunske kiseline, amino kiseline, fruktoze, enzima i vode, tvrdi Fiš. A jedna kašičica te tečnosti ima samo 36 kalorija. Lepo je što ovo znamo, ali sigurno niko od nas, dok na dijeti, neće konzumirati spermu umesto obroka... valjda.

Koliki nos toliki ponos? Ne baš.

Žao nam je što ćemo vas razočarati, ali samo zato što muškarac nosi cipele veličine 47 ne znači da su mu potrebne i šire bokserice. Veličina stopala ruku ili nosa nema nikakve veze sa veličinom njegove muškosti, i za sada nije pronađen nijedan pokazatelj koji bi mogao otkriti koliki je ‘tamo dole’.

Penis može da vas iznenadi.
Kad smo već kod procenjivanja veličine, jedna studija pokazuje da nikako ne treba da sudite o veličini penisa pre akcije. Jedan pogled na penis u opuštenom stanju ne govori apsolutno ništa o tome koliki će on biti u erekciji.
Ustvari, manji neukrućeni penisi mogu mnogo više da se povećaju tokom erekcije od onih koji su poveći u neuzbuđenom stanju.

Penis je isto što i klitoris. Samo malo drugačijeg oblika.
Verovali ili ne, polni organi fetusa se ne razlikuju sve do trenutka kad muški polni hormoni prorade, ističe Fiš.To je i razlog zašto klitoris i penis dele gotovo identične nervne završetke.

Pazite i na zone oko penisa.

Iako može delovati kao da s penisom počinje i završava svaki orgazam, istina je da okolo postoje još neki skriveni delovi. Na primer, muška G-tačka krije se u prostati, dok je koža između testisa i anusa još jedna važna erogena zona.

Nadlanu/24sata

Pogledajte još
Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.