Narednih nedelja odluka o Rajkonenu

FIRENCA, 23. septembra 2009. (Beta-AP) - Predsednik Ferarija Luka Kordero di Montecemolo istakao je da će taj tim Formule jedan narednih nedelja odlučiti da li će zadržati vozača Kimija Rajkonena ili će za sledeću sezonu angažovati Fernanda Alonsa.

"Mislite da li ćemo imati španskog ili finskog vozača? Donećemo odluku u narednih nekoliko nedelja. Sigurno je da imamo i jednog Brazilca koji zaslužuje drugu šansu, a hvala Bogu, dobro mu je", kazao je Montecemolo odgovarajući na pitanje jednog studenta tokom svečanosti na Univezitetu u Firenci.

Montecemolo je govoreći o brazilskom vozaču podsetio da oporavak Felipea Mase koji je na trci za Veliku nagradu Mađarske jdva preživeo težak udes, teče po planu. Masu privremeno zamenjuje Đankarlo Fizikela.

Predsednik Ferarija je naveo i da je novi model automobila za sledeću sezonu već "na polovini testiranja".

Montecemolo je takođe kazao da mu je vrlo žao zbog toga što je kažnjen dugogodišnji čelnik Renoa Flavio Brijatore koji je suspendovan jer je njegov tim naredio vozaču Nelsonu Pikeu mlađem da izazove udes kako bi na trci za Veliku nagradu Singapura pobedio Pikeov klupski kolega Alonso.

"Brijatore je u poslednjih 20 godina mnogo uradio za Formulu jedan. Govorimo o ozbiljnoj i složenoj stvari, ali se nadam da će kazna uskoro biti ublažena", rekao je Montecemolo.

Pogledajte još