Dugo čuvana tajna Lejdi Di i princa Čarlsa je otkrivena!

Bivši službenik britanske kraljevske porodice Diki Arbiter koji je bio njihov portparol za vreme braka princa Čarlsa i princeze Dajane, priznao je da je bio svedok u mnogim prilikama kad Čarls jednostavno nije mogao skinuti ruke s Dajane. Često bi je samo držao i mazio po ruci, a tvrdi da su izjave o tome kako se nikada nisu voleli obično nagađanje.

Međutim, svedoči Arbiter, početkom 90-ih godina, devet godina nakon njihovog braka stvari su se promenile. U to vreme, on je tek kratko bio u službi, kao portparol za odnose sa javnošću, bilo je jasno da s odnosom između Dajane i Čarlsa nešto ne štima.

Ništa tada nije rečeno o toj temi, ali njihov životni raspored naslućivao je bračni raskol. Princeza je sve svoje vreme provodila u Kensingtonskoj palati, dok je princ Čarls uglavnom bio u Hajgrouvu. Čak i ako bi zbog obveza morao da dođe u London, brže bolje bi se vratio u svoje 'utočište'.

Ukoliko su kraljevske dužnosti nalagale zajedničko pojavljivanje u glavnom gradu, Čarls i Dajana bi došli i otišli kao par. Na putu kući, kraljevskiautomobil bi se zaustavio da princ pređe u posebno vozilo. Dajana bi tada produžila sama u Kensingtonsku palatu.

To je bio pravi performans, ali su se svi trudili da to ne dospe u javnost.

Jednom prilikom, princ je polomio ruku. Njegovo Visočanstvo imalo je posetu - nikog drugog nego Kamilu Parker Bouls, a princu je bilo nekako previše drago što je vidi. Iako je bio poprilično ošamućen zbog anastezije, bio je manje nervozan u njenom društvu. Ona se nije dugo zadržala, ali ostala je dovoljno dugo da bi se uverila kako je njemu udobno i da ga podseti da je uvek u blizini ako mu što treba. To je bio prvi pravi uvid u sumornu realnost bračnog stanja princa i Lejdi Di.

Godine 1980. princ Čarls posetio je Indiju, a dok je sedeo na kamenoj klupi ispred Tadž Mahala, kultnog simbola ljubavi, obećao je da će se ponovno vratiti, ovaj put sa ženom koju voli.

Dvanaest godina kasnije, trebalo je organizovati posetu princa i princeze od Velsa toj zemlji. Zabrinutost zbog njihovog braka još je više eskalirala, a njihova PR ekipa posebno je bila zabrinuta za Lejdi Di. Ona se nije dobro snalazila u vrućem, vlažnom okruženju. Još je više zabrinjavala činjenica da ona proživljava veliku emocionalnu bol, a svi su se bojali hoće lisve to izdržati.

Bili su smešteni na različitim mestima.Medijima je tada bilo jasno da je njihov brak u krizi, a princ je jasno dao do znanja da ga više nije briga što će javnost misliti o njihovom braku kad je odlučio da prati princezu dalje po Indiji.

Izvor: Blic

Pogledajte još