Ovo morate probati: Lek za srce po receptu starom 800 godina!

Tvorac čuvenog recepta je časna sestra Hildegard von Bingen, koja je živela pre osamsto godina, a njen recept za srčane probleme preuzeli su čak i lekari. Recept je kasnije prenela i poznata travarka Marija Treba, autorka knjige Zdravlje iz božje apoteke.

Prirodan lek za srce pokazao se korisnim kod srčanih slabosti, ali i kod ozbiljnijih srčanih oboljenja. Koristi se kada osetite bilo koje srčane tegobe poput treperenja, preskakanja ili zbog stresa, a pokazao se korisnim i kod angine pektoris.

Sastojci:

- 10 svežih stabljika peršuna (bez korena),
- Litra domaćeg crnog ili belog vina,
- Dve kašike vinskog sirćeta
- 300 g prirodnog meda.

Priprema:

Deset svežih stabljika peršuna zajedno sa listovima stavite u litru čistog prirodnog vina i dodajte 1-2 velike kašike vinskog sirćeta .

Kuvajte 10 minuta na laganoj vatri. Posle dodajte 300 grama meda i ostavite da se lagano kuva još 4 minuta. Vruće vino procedite i još toplo stavite u boce, koje su prethodno isprane jakim alkoholom. Dobro zatvorite. Talog koji se stvara nije štetan i slobodno se može piti .

Upotreba:

Napitak se koristi svakodnevno, supena kašika do prestanka tegoba. Za teže bolesti potrebno je koristiti duži vremenski period.

Nadlanu/PortalOko.hr

Pogledajte još

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.