REXov ROĐENDANSKI PIKNIK!

Kulturni centar Rex ove godine obeležava 20 godina rada kroz dva posebna događaja: ROĐENDANSKI PIKNIK u nedelju 21. septembra u 15:00 i izložbu POGLED UNAZAD u utorak, 23. septembra u 19:00. Oni su ujedno podsetnik na dve najvažnije funkcije REXa na nezavisnoj sceni - institucije koja ugošćava ili koprodukuje programe i inicijatora i producenta projekata i programa.

Obeležavanje 20. godišnjice rada počeće zajedničkim rođendanskim piknikom ispred REXa, duž Jevrejske ulice. Piknik će biti mesto susreta i razmene: hrane i raznih đakonija, uspomena i novih priča, programa naših saradnika i saradnica, razgovora sa prijateljskim licima u gostoljubivom REXovom okruženju.

Zajednički komšijsko-saradnički program počinje u 15h ispred REXa. Decu očekuju njihovi drugari iz Doma “Vera Blagojević” iz Bele Crkve i školarci iz Svratišta za decu koji su pripremili radionice crtanja i ilustrovanja slova i pisanja stihova, a horić April Zmaj Jun koji vodi tim Fondacije Jelena Šantić, uvežbavaće nove pesme i održaće javnu probu u koju se možete svi uključiti. U blizini će biti i mladi plesači koji će održati malu školu brejk densa.

U isto vreme na drugom delu ulice možete da dobijete najnoviji print na vašoj majici – članovi kolektiva Novo doba i udruženje Naša kuća štampaće crtež Radovana Popovića na licu mesta na vašim majicama, ponesite ih sa sobom. Kolektiv Karkatag odmeravaće mesto za svoju malu instalaciju, a možete sresti i našeg vernog prijatelja Dalibora koji će vam pokazivati kako da popravite vaš bicikl. Zainteresovani mogu da učestvuju u otvorenom sastanku inicijative Pametnija zgrada, možda vas zagolica zadrugarstvo!

Na bini, tik do ulaznih vrata REXa: od 15h muziku za ples bira komšija Zoran Simjanović i DJ Mečkica, a očekujemo da se pridružite pezionerima iz Udruženja penzionera Stari Grad koji će održati javni čas plesa. Od 16h do 18h: Soundscapes Falshbacks i Belgradeyard Sound System DJs – biće to dvosatni muzički osvrt na Soundscapes serijal koji je početkom dvehiljaditih, u organizaciji BGYSS/Dis-patch, započeo novi format nedeljnih popodnevnih ambijentalnih dešavanja u zatvorenoj Jevrejskoj ulici.

Od 18h kreće veliko Ulično Pesničenje – maraton aktivne poezije, revija pesnika i pesnica, od Davida Albaharija do Rade Lazić, Saleta Nikolića iz Beopolisa i Magde Janjić, slavne redakcije Pesničenja i još mnogo poznatih lica... Na istoj sceni, ruku pod ruku sa pesnicima i pesnicama, smenjivaće se i omiljeni muzičari i muzičarke – Ana Ćurčin, Sofie from Seatle, Ilija Ludvig, Ika i On Tour, Danilo Šolović, Filip Zarić, Halbstar Umbra, Buga i Miša, Bendjo, Fish in Oil. Lista se i dalje dopunjuje!

www.rex.b92.net

Pogledajte još