RHMZ upozorava na velike količine padavina i rast vodostaja

U nedelju, 21.09. lokalno se očekuje od 10 do 20 mm, u ponedeljak, 22.09. u većini mesta oko 30 mm kiše za 12 časova saopštio je Republički hidrometeorološki zavod.

Na Savi kod Šapca vodostaj će se kretati nešto ispod granice redovne odbrane od poplava.

Na Kolubari, Ljigu, Ubu i Tamnavi do 23. – 24. septembra vodostaji će biti u umerenom porastu sa dostizanjem upozoravajućih nivoa (uslovnih vodostaja).

Na Mlavi, Peku, Timoku, Jadru, Jasenici, Kubršnici, Resavi, Lepenici, Đetinji, Skrapežu, Moravici, Bjelici i gornjem toku Zapadne Morave do 23.- 24. septembra vodostaji će biti u manjem i umerenom porastu bez dostizanja upozoravajućih nivoa (uslovnih vodostaja).

PLjUSKOVI I GRMLjAVINA, KIŠA I SLEDEĆE SEDMICE
U Srbiji će danas vreme biti promenljivo oblačno, mestimicno sa kišom, pljuskovima i grmljavinom, a do ponedeljka se prognozira lokalno velika količina padavina.

Vetar će biti slab i umeren, zapadni i jugozapadni. Najniža temperatura će biti od 14 do 18, a najviša od 22 do 26 stepeni, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod.

U Beogradu će biti promenljivo oblačno, povremeno sa kišom, pljuskovima i grmljavinom. Vetar će u glavnom gradu biti slab i umeren, zapadni i jugozapadni.

Najniža temperatura danas će iznositi 17,a najviša 24 stepena.

U ponedeljak se u Srbiji očekuje jače naoblacenje s kišom, pljuskovima, grmljavinom, padom temperature i jakim severozapadnim vetrom.

U utorak će biti promenljivo oblačno, sveže i vetrovito, ponegde još s kratkotrajnom kišom.

U sredu ujutro hladno, po kotlinama magla, u brdsko-planinskim predelima slab prizemni mraz, danju pretežno sunčano i malo toplije.

Od četvrtka do nedelje pretežno sunčano i malo toplije, samo u petak umereno oblačno ponegde s kratkotrajnom kišom.

Nadlanu / izvor: Novosti