Izbor pantalona prema izgledu vaših nogu

Svaka žena zna da je savršen par farmerki jedan od esencijalnih odevnih predmeta u njenom ormaru, ali ga je jako teško pronaći. Na kraju krajeva, sve imamo različite tipove građe tela, pa nije ni čudo što provodimo i po nekoliko meseci kampujući po šoping centrima u potrazi za onim “pravima”. Donosimo vam par saveta kako da bezbolnije pronađete pantalone koje će vam savršeno pristajati.

Duge noge

Dugonogim ženama pristaje apsolutno sve, bilo da se radi o pantalonama sa zakovicama, resicama, naglašenom dugmadi ili onima sa cvetnim dezenima. Ako spadate u ovu kategoriju – iskoristite to! Improvizirajte sa izgledom, budite kreativni i pripremite se na navalu komplimenata!

Mršave noge

Pri kupovini birajte pantalone svetlijih nijansi ili onih sa krupnim dezenima, što će vizualno “pojačati” vaše noge. Ono što svakako trebate izbegavati su pripijene pantalone u kojima izgledate kao da hodate na štapovima. Umesto toga birajte pantalone koje su uske na butinama i koje se šire od kolena. Lepo bi vam pristajale i široke pantalone koje su naborane u struku, ili možda farmerke zvonastog kroja.

Tanak struk sa širokim kukovima

Za osobe ovakve građe preporučujemo pantalone sa širokim remenom koje će istaći struk i dati vam figuru kakvu želite. Iako struk neće izgledati toliko tanak, barem ćete ublažiti razliku između struka i bokova tako da ona više neće biti upadljiva. Druga opcija su pantalone spuštene na kukovima koje možete kombinovati sa izrazito uskim majicama, a ako imate lep, ravan stomak – slobodno ga pokažite!

Debele butine

Izaberite široke pantalone koje će lepo padati niz vaše noge. Ono što trebate izbegavati pri kupovini su uske i rastezljive pantalone koje će dodatno naglašavati ono što zapravo želite sakriti. Nosite jakne preko kukova jednake boje kao i pantalone, a “look” upotpunite cipelama s višom potpeticom koje će vas izdužiti.

Debele noge

Vaš idealan izbor su pantalone ravnoga kroja koje ne smeju biti ni previše uske, već malo šire jer će tako vizualno izdužiti vašu figuru. Komplimente ćete primiti i za pantalone koje se pri dnu šire u oblik zvona, a pazite na to da svakako budu tamnijih nijansi od gornjeg dela odeće. Svetle, jednobojne majice, košulje i džemperi skreću pažnju na torzo, dok noge tako ostaju u drugom planu.

Kratke noge

Ono što nikako ne smete raditi jeste naglašavanje linije između gornjeg i donjeg dela tela. Ako nosite džemper i pantalone, oni trebaju biti u istoj boji, što će vas vizualno učiniti višima i odvratiti pažnju od nogu. Nošenjem duže jakne ili džempera preko kukova povisiće vas za još koji centimetar.

savremena.me

Pogledajte još