Sin nedelju dana živeo pored tela ubijene majke!

Austrijska policija još traga za Štefanom Eduardom (22), osumnjičenom da je svoju majku Sabine V. (43) najpre usmrtio ubodima nožem u vrat, a zatim je umotao u plastičnu foliju i sakrio u fioci za posteljinu.

Najnovije informacije potvrđuju da su majka i sin živeli harmonično, ali i da je 22-godišnjak najverovatnije čitavih nedelju dana živeo u stanu pored leša svoje majke. Njih dvoje živeli su u donjeaustrijskom mestu Štrashof. Prema izjavama stanara bili su izuzetno povučeni i retko su stupali u kontakt sa komšijama.

"Živim ovde već godinu dana, a ženu sam srela svega dva puta“, izjavila je Franciska Odvodi, koja živi iznad stana preminule. Komšije takođe navode da je porodica živela harmonično, te da se njih dvoje nikada nisu svađali. Baš iz ovog razloga im je teško da poveruju da je Štefan bio u stanju da tako brutalno izmasakrira sopstvenu majku.

Sabine V. je napadnuta početkom septembra, najverovatnije s leđa, a napadač joj je naneo mnogobrojne povrede u predelu vrata. Policija još uvek nije saopštila da li je nesrećna žena ubijena u svom stanu, ili je kasnije prenesena tu i sakrivena u jednoj od fioka masivne drvene komode za posteljinu.

Policija u zajedničkom stanu nije pronašla nijedan predmet koji pripada glavnom osumnjičenom. On je 8. septembra podigao sav novac sa svog računa, a istog dana je parkirao automobil u blizini bečkog aerodroma Švehat.

Policija trenutno proverava podatke svih poletanja od početka septembra, kako bi utvrdila da li je Štefan napustio zemlju.

Izvor: Kurir

Pogledajte još