Poplave ostavile nanose šuta i zemlje u Istočnoj Srbiji, vojska raščišćava

Ministar odbrane Srbije Bratislav Gašić obišao je poplavljena sela u Istočnoj Srbiji, u kojima oko 500 pripadnika Vojske Srbije sa dvadesetak inžinjerijskih mašina otklanja posledice nanosa bujice.

U selu Boljetin, gde ga je dočekao zamenik komandanta Kopnene vojske i rukovodilac Štaba za otklanjanje posledica poplava general-major Milosav Simović, Gašić je razgovarao sa starešinama i vojnicima koji su radili na raščišćavanju kućnih dvorišta i uklanjanju šuta, saopštilo je Ministarstvo odbrane Srbije.

U početku su raščišćavali poplavljene kuće, a zatim smo ih, pošto su to uglavnom sela sa većinskim staračkim stanovništvom, angažovali na uklanjanju ogromne količine šuta, rekao je Gašić i dodao da je uklonjeno više od 260 tona šuta i odneto više od 400 kubnih metara zemlje.

U selu Milutinovac vojska će podići most tipa „bejli“, a angažovani smo i u selu Tekija u kladovskoj opštini, rekao je Gašić.

Meštanima sela Boljetin i Tekija uručeno je 1.500 litara flaširane vode i 300 litara voćnih sokova.

U pratnji Gašića bili su ministar za rad, zaošljavanje boračka i socijalna pitanja Aleksanadr Vulin i zamenik načelnika Generalštaba Vojske Srbije general-potpukovnik Jovica Draganić.

Nadlanu/ Izvor: Novosti

Pogledajte još