Policija im ne može ništa: Dečaci ubili starca i imaju preko 300 prijava, a ne mogu im ništa?

Beogradska policija uhvatila je dvojicu romske braće I.N. (10) i J.N. (11), protiv kojih je podneto preko 300 krivičnih prijava zbog razbojništva, nasilja i krađe!

Jednog starca su nedavno u Deligradskoj ulici pretukli i opljačkali, posle čega je nesrećni čovek preminuo. Najgore od svega je što im ni policija ni sud ne mogu ništa jer su u pitanju mlađi maloletnici. U nekim “akcijama” pridružila bi im se još dvojica dečaka, takođe Roma.

Bahata braća uhvaćena su poslednji put u subotu, kada su pokušali da opljačkaju stariji bračni par, i to u sred dana. Njihovim privođenjem rasvetljeno je još šest razbojništava, isto toliko teških krađa, 14 sitnijih lopovluka, nanošenje teških telesnih povreda sa smrtnim ishodom, kao i mnogo drugih krivičnih dela.

Izvor iz policije kaže da su dvojica dečaka mesecima terorisali starije ljude po Beogradu.

- Bili su prava dečja banda. Uglavnom bi čekali starije ljude u ulazima zgrada i zaskakali bi ih. Jedan bi ih napao s leđa, drugi spreda. Tukli bi staricu ili starca dok im ne otmu torbicu ili lančić s vrata – priča isti izvor.

- Nekoliko dana pre toga su u Deligradskoj ulici brutalno pretukli 82-godišnjeg starca, da bi mu na kraju oteli 300 dinara. Čovek je kasnije preminuo u bolnici od teških povreda glave, ruku i noge. Ovakvu brutalnost ne pokazuju ni okoreli kriminalni, a ne desetogodišnji dečaki – dodaje sagovornik.

Policiji je zadavo muke i to što I.N. i J.N. nemaju stalno mesto boravka i živeli su po kartonskim naseljima na Paliluli, Voždovcu i Savskom vencu.

- Provaljivali su u restorane, prodavnice, kuće… Presretali su čak i trudnice i kidali im zlatne ogrlice sa vrata. Mi smo ih hapsili nekoliko puta, ali su odmah pušteni na slobodu jer su mlađi od 14 godina i ne podležu krivičnoj odgovornosti. Pisali smo krivičnu prijavu za zanemarivanje dece, ali im je otac u zatvoru na izdržavanju kazne – objašnjava izvor iz policije.

Nadlanu / izvor: telegraf

Pogledajte još