ODVRATNO: Izmislili hamburger s ukusom ljudskog mesa!

Postoji i jedna vrsta koju sigurno niste jeli – hamburger sa ukusom ljudskog mesa.

Kako bi vam ova vest, koja stiže iz Londona, bila manje odvratana, na počeku je važno reći da se hamburger sa ukusom ljudskog mesa ipak ne pravi od ljudskog mesa, već je “samo” stvoren takav ukus.

Kontroverzni “kanibal hamburger” razvili su londonski kuvarski kreativci iz Messheada, predvođeni Džejmsom Thomlinsonom. Kako su mogli da osmisle hamburger sa ukusom ljudskog mesa a da nikada nisu probali takvu vrstu mesa?

Londonski kuvari proučavali su svedočanstva zloglasnih kanibala koji su javno progovorili o hororu, a pozabavili su se i natpisima novinara Vilijama Seabrook-a koji je ljudsko meso opisao kao “dobru teletinu, koja nije mlada a nije još ni govedina” .

Nakon brojnih eksperimenata, kuvari Messheada stvorili su “kanibal hamburger” koji se sastoji od svinjetine, teletine, pilećijih džigerica i koštane srži. Kombinacijom ovih sastojaka, kažu, dobili su najbolju teksturu za hamburger jezivog imena, piše metro.co.uk.

Ako se avanturistima dobrog želuca ova kombinacija čini privlačnim, trebalo bi da se nađu u Londonu 30. septembra. Hamburger sa ukusom ljudskog mesa nudiće se u jednom restoranu u istočnom delu britanske prestonice.

Foto: yayimages/ilustracija