Brijatore bi trebalo da se žali na zabranu

SINGAPUR, 24. septebra 2009. (Beta) - Direktor Formule jedan Berni Ekleston zatražio je od direktora ekipe Renoa Flavija Brijatorea da se žali na doživotnu suspenziju iz Formule jedan.

Brijatoreu je doživotno zabranjeno da se bavi poslovima u Formuli jedan nakon što je priznao da je naredio vozaču Nelsonu Pikeu da izazove sudar na prošlogodišnjoj trci u Singapuru i tako pomogne timskom kolegi Fernandu Alonsu da pobedi.

"Mislim da je kazna prestroga i nepotrebna. Ali, bio sam član komisije koja je donela takvu odluku i kriv sam kao i ostali članovi", rekao je Ekleston.

Ekleston i Brijatore su prijatelji ali i poslovni partneri, vlasnici su deonica engleskog fudbalskog kluba Kvins Park Rendžersa.

Ekleston smatra da bi Brijatore trebalo da se žali na takvu odluku Međunarodnoj automobilskoj federaciji (FIA).

"Trebalo bi da ga sasluša sud FIA, trebalo bi da se žali. Ali, ako bi otišao pred civilni sud, neko bi možda rekao da je možda svesno poslao mladića u rizičnu situaciju", rekao je 78-godišnji Ekleston.

Pike je izbegao kaznu za izazivanje incidenta jer je obelodanio čitav slučaj. On je pre toga dobio otkaz u Renou zbog slabih rezultata, a čini se da su male šanse da se vrati u takmičenje, jer nije naišao na podršku ostalih vozača.

Pogledajte još

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.