Britanska kraljica "prede" od zadovoljstva zbog Škotske

Britanski premijer je s bivšim gradonačelnikom Njujorka Majklom Blumbergom ćaskao, između ostalog, i o svojoj nervozi zbog referenduma o nezavisnosti Škotske, a snimak razgovora Kamerona i Blumberga objavio je danas "Skaj njuz".

Na snimku se čuje kako Kameron opisuje da je kraljica "prela od zadovoljstva", pošto joj je telefonom javio da je "sve u redu i sve OK", posle referenduma na kojem su Škoti odbacili nezavisnost.

"Nije smelo da dodje do te tačke. Na kraju i nije. Rekao sam da ću pronaći te kompanije koje rade istraživanja i da ću ih tužiti zbog čira na želucu, jer su me tako nervirale", rekao je Kameron Blumbergu.

Portparol Bakingemske palate rekao je da nikada ne komentariše razgovore izmedju premijera i kraljice.

Kraljici je zabranjeno da se postavlja na odredjenu stranu u političkim debatama i retko u javnosti iznosi lično mišljenje, podsetio je AP.

Zato je i iznenadila javnost, kada je uoči referenduma, izjavila da "Škoti treba dobro da razmisle o svojoj budućnosti" pre nego što glasaju.

Posle referenduma, Elizabeta II je pozvala gradjane Ujedinjenog Kraljevstva na jedinstvo, da budu zajedno u duhu uzajamnog poštovanja i podrške.

Nadlanu / izvor: B92

Pogledajte još
Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.