Nada se polako gasi: Ni traga ni glasa od zatrpanog rudara

Generalni direktor Javnog preduzeća za podzemnu eksploataciju uglja "Resavica" Vladan Milošević kaže da je nezahvalno davati bilo kakvu prognozu u ovakvim slučajevima, ali da cela situacija nije dobra jer se obrušila ogromna količina materijala

Pripadnici čete za spasavanje nastavljaju akciju potrage za rudarom kopačem Željkom Miletićem (36) koji je zatrpan u rudarskoj jami “Strmosten”, kada se na njega juče oko 9 časova obrušio ugalj.

- Intenzivno nastavljamo akciju uklanjanja obrušenog materijala. Zamenili smo članove čete za spasavanje, ali čitav proces napreduje usporeno, zbog novih obrušavanja. Vodimo računa da ne dođe do novih povređivanja i zbog objektivnih okolnosti akcija teče sporije nego što bismo želeli – kaže generalni direktor Javnog preduzeća za podzemnu eksploataciju uglja “Resavica” Vladan Milošević.

On dodaje da je nezahvalno davati bilo kakvu prognozu u ovakvim slučajevima, ali da cela situacija nije dobra jer se obrušila ogromna količina materijala.

Željko Miletić ima 36 godina, rođen je u okolini Despotovca, a živeo je u Svilajncu. U trenutku nesreće radio je na bušenju, a još dvojica kolega su bili u blizini, što ih je i spasilo.

Rudnik je ponovo otvoren pre dve godine, a poznat je po velikoj nesreći pre tri decenije kada je prilikom eksplozije metana stradalo dvadesetak rudara.

Izvor: Telegraf

Pogledajte još