Nada se polako gasi: Ni traga ni glasa od zatrpanog rudara

Generalni direktor Javnog preduzeća za podzemnu eksploataciju uglja “Resavica” Vladan Milošević kaže da je nezahvalno davati bilo kakvu prognozu u ovakvim slučajevima, ali da cela situacija nije dobra jer se obrušila ogromna količina materijala

Pripadnici čete za spasavanje nastavljaju akciju potrage za rudarom kopačem Željkom Miletićem (36) koji je zatrpan u rudarskoj jami “Strmosten”, kada se na njega juče oko 9 časova obrušio ugalj.

Intenzivno nastavljamo akciju uklanjanja obrušenog materijala. Zamenili smo članove čete za spasavanje, ali čitav proces napreduje usporeno, zbog novih obrušavanja. Vodimo računa da ne dođe do novih povređivanja i zbog objektivnih okolnosti akcija teče sporije nego što bismo želeli – kaže generalni direktor Javnog preduzeća za podzemnu eksploataciju uglja “Resavica” Vladan Milošević.

On dodaje da je nezahvalno davati bilo kakvu prognozu u ovakvim slučajevima, ali da cela situacija nije dobra jer se obrušila ogromna količina materijala.

Željko Miletić ima 36 godina, rođen je u okolini Despotovca, a živeo je u Svilajncu. U trenutku nesreće radio je na bušenju, a još dvojica kolega su bili u blizini, što ih je i spasilo.

Rudnik je ponovo otvoren pre dve godine, a poznat je po velikoj nesreći pre tri decenije kada je prilikom eksplozije metana stradalo dvadesetak rudara.

Izvor: Telegraf