MUŠKARCI, POSVETITE IM PAŽNJU: Ženske grudi i sve što niste znali o njima

No, pitajte bilo kog frajera koliko STVARNO zna o grudima i nećete doći dalje od odgovora da voli da ih gleda. Mi vam donosimo 5 činjenica koje niste znali o ženskim grudima.

Veličina se menja

Možete reći kada joj dolaze "oni dani" samo jednim pogledom. Prema Nacionalnom institutu za zdravlje, nivo hormona progesterona i prolaktina povećava se oko nedelju ili dva pre nego što devojka uđe u ciklus. Ciklus uzrokuje zadržavanje vode, a njeno tkivo dojke i mlečnih žlezda raste. A uz njih i njena veličina grudnjaka. Nekim ženama mogu porasti čak i za jedan broj. No, budite oprezni jer ako je ona razdražljiva u tom periodu, stimulacija može biti bolna i smanjuje seksualno uzbuđenje, kaže Leah Millheiser, doktorica na Stenfordu.

Postoji orgazam u grudima

Zvuči predobro da bi bilo istinito, zar ne? Naučnici sa univerziteta Rutgers shvatili su da stimulacija bradavica aktivira deo ženskog mozga koji ima veze s genitalnim podražajem. Još uvek ne verujete? U studiji od 213 žena, 29 posto žena izvestilo je da doživljava orgazam u bradavicama.

Pokrijte svedelove


Iako sada želite svoju novostečenu mudrost da primenite na svojoj lepšoj polovini, setite se da su cela njena prsa bitna. Bradavicesu, zapravo, najmanje osetljive na dodir, kaže Debi Herbenik, istraživačica na Institutu Kinsei. Nemojte se fokusirati na jedno područje, kaže Herbenick. Šta je više teritorija pokriveno, to bolje .

Jedna je veća

Nije ništa čudno ako je jedna veća ili drugačija od druge. Oko jedna četvrtina svih žena ima jednu dojku veću od druge, kaže Keri Peterson. "Ženske grudi su nezavisna bića koja reaguju na estrogen različito u vreme puberteta", kaže Peterson. Od oko 65 posto žena s asimetrijom, leva dominira. Ne treba gnjaviti sa studijama, važno je podsetiti da i jedna i druga zaslužuju veliku količinu pažnje.


Pogledajte još