I DALJE IZNENADJUJE: 25 stvari koje niste znali o seriji "Seks i grad"

1. Da li ste se pitali zašto nikada niste videli grudi Sare Džesike Parker? Samo u njenom ugovoru je pisalo da se Keri Bredšo nikada neće pojaviti gola na ekranu.

2. Postoji razlog zašto peta sezona ima samo osam epizoda. Naime, Sara je bila trudna sa sinom Džejmsom Vilkijem Broderikom, koji se rodio u oktobru 2002. godine.

3. Serija „Seks i grad“ je inspirisana nedeljnom kolumnom koju je Kendis Bušnel pisala za „Njujork Observer“. Bušnel je kreirala alter-ego koji je nazvala Keri Bredšo kada je objavila knijgu, koja je zapravo kompilacija njenih kolumni.

4. Pravi gospodin Zverka je zapravo Ron Galoti bivši dečko Kendis Bušnel koji je bio izvršni direktor jednog magazina.

5. Režiser serije Daren Star je najviše profitirao od “Seks i grada”. On je Bušnelovoj platio samo 60 hiljada dolara za autorka prava na njene kolumne.

6. Čuveni stan u kom je Keri Bredšo živela prodat je 2012. godine za 9,65 miliona dolara.

7. Seriju su stalno pratile glassine da Sara Džesika Parker i Kim Katral, koja je glumila Samantu nisu bile u dobrim odnosima. Iako glumice nikada nisu odgovarale na pitanja da li je tačno da se ne podnose, sve i da je bilo tako izuzetno profesionalno su odradile posao.

8. Kim Katral je odbila ulogu Samante i to dva puta! Na kraju ju je dečko režisera Darena Stara ubedio da pruži ovoj seriji priliku.

9. Čuvena uvodna špica ima jednu veliku grešku. Autobus koji isprska Keri Bredšo u jednom trenutku je pun, a drugom prazan.

10. Pre rada na seriji “Seks i grad” Daren Star je bio odgovoran za čuveni Beverly Hills, 90210 i Melrose Place.

11. Čak i kada je u kadru bila od struka naviše Kim Katral je insistirala da nosi visoke štikle. Kako kaže, to joj je davalo “bolji osećaj Samante”.

(old_image)

12. Ako obratite pažnju primetićete da Nataša, Zverkina žena uvek nosi belo. Sve do kraja priče ona je bila isključivo u beloj odeći kako bi opravdala svoju ličnost “koja voli vanilu”.

13. U sceni kada Trej prosi Šarlort ispred Tifanija čelnici čuvenog brenda nisu dali ekipi da uđe unutra iz sigurnosnih razloga. Umesto toga oni su morali da naprave lažni izlog Tifanija, pa čak i za to da traže dozvolu.

14. Osim u epizodi kada je Mirandina majka umrla junakinje su retko pominjale svoje porodice. To je zato što su scenaristi želeli da ih prikažu kao četiri potpuno nezavisne žene bez porodične istorije kao važnog faktora u seriji.

15. Pravi advokat je napisao predbračni ugovor koji je Bani ponudila Šarlot da potpiše pred brak sa Trejem.

16. Pariša Fild, čuvena kostimografkinja nikada nije ponovila nijednu odevnu kombinaciju devojkama osim Kerine krznene jaknice iz poslednje scene, koja je bila i u prvoj epizodi.

17. Zapravo svaki autfit je bio poseban iz jednog razloga. Odevni komadi su birani jako pažljivo tako da nijedan od njih ne skreće pažnju sa važnog trenutka u seriji.

18. Kristen Dejvis, koja je tumačila Šarlot izjavila je da njena baka ne bi razumela "Seks i grad", pa joj nikada nije rekla ni kako se zove serija u kojoj je glumila, kao ni njenu radnju.

(old_image)

19. Kada je Mirandina maca počela da se igra sa Brejdijevim pupkom koji je otpao, to je zapravo bilo parče govedine vezano za konopčič.

20. "Seks i grad" je bila prva kablovska serija koja je osvojila Emija za najbolju komediju.

21. Verovali ili ne, Sintija Nikson koja je tumačila ulogu Mirande nema probušene uši. Ona je sve vreme nosila klipse ili su joj stavljali masivne ogrlice kako bi to nadomestili.

22. Neke od kultnih scena u seriji su se zapravo stvarno i dogodile scenaristima – raskid preko lepljivog papirića, raskid preko vratara, itd…

23. Ulica u kojoj Keri Bredšo živi (245 East 73rs St.) zapravo ne postoji.

24. Snimanje poslednje epizode bilo je gotovo samo četiri dana, odnosno u sredu pred svetsku premijeru u nedelju.

25. Čuvena pufnasta suknja koju je Sara Džesika Parker ponela bila je njena ideja i pronašla ju je u sobi s odećom. Danas se ona nalazi u posebnom okviru u kancelariji Majkla Patrika Kinga.

(old_image)

Nadlanu / izvor: Kurir

Pogledajte još