Džesika Bil se penje na Kilimandžaro

LOS ANĐELES, 24. septembra 2009. (Beta-AP) - Američka glumica Džesika Bil biće među slavnim ličnostima koje će se u januaru popeti na Kilimandžaro kako bi skrenuli pažnju na problem nedostatka čiste vode u svetu.

Pored Džesike Bil, u pohod na najviši planinski vrh u Africi (5.800 metara) krenuće i hip hop pevač Lupe Fiasko i australijska glumica Izabel Lukas. Ekspedicija Samit na vrhu (Summit on the Summit) idejna je zamisao pevača i producenta Kene, čiji je otac kao dete u Etiopiji bolovao zbog nedostatka vode.

Džesika Bil je kazala da ju je "šokiralo" saznanje da više od milijardu ljudi širom sveta nema pristup čistoj vodi. "To je osnovna ljudska potreba", kazala je glumica i dodala da je ponosna što će se popeti na Kilimadžaro kako bi "na bilo koji način skrenula pažnju na krizu sa čistom vodom opasnu po život koja ne postoji samo u Africi, već širom sveta". I Džastin Timberlejk, koji se zabavlja sa Džesikom Bil, mogao bi da se pridruži grupi slavnih planinara. Pevač i glumac rekao je ranije ove godine magazinu GQ da se priprema za veliku planinarsku ekspediciju.

Pogledajte još