Treći dan potrage za rudarom

Akciju u rudniku "Rembas" otežavaju odroni, a trenutna situacija je takva da nema nagoveštaja da će zatrpani rudar biti pronađen.

Problem je što se ne zna gde se zatrpani rudar nalazi, a nisu pomogli ni detektori za lokaciju Sektora za vanredne situacije MUP-a.

"Stalno odronjavanje velikih količina materijala i sužen prostor, ne dozvoljavaju spasiocima i rudarima da idu brže", rekao je jutros Tanjugu generalni direktor Javnog preduzeća za podzemnu eksploataciju uglja Vladan Milošević.

"Menjamo pristup, gledamo kako da podgradimo taj deo i napravimo veći prostor kako bi mogli angažovati više ljudi za raščišćavanju ali i zaustavili odron", rekao je on.

On je istakao da nema "nikakvih znakova od zatrpanog rudara".

"Radi se bez prestanka, od početka je angažovano preko 150 rudara ali zbog prirodnih uslova sporo napredujemo", rekao je on i istakao da očekuje više efekata od metode podgradjivanja.

"Ni pripadnici Sektora za vanredne situacije MUP koji su juče posle podne bili u ovoj jami, ništa nisu mogli napraviti, na Miletiću je bilo malo čelika i detektori nisu utvrdili njegovu lokaciju", rekao je Milošević.

"Mi smo pretpostavljali da će i pripadnici Sektora za vanredne sitaucije teško ločirati zatrpanog rudara, ali smo probali i taj način i tu soluciju", rekao je Milošević.

On je istakao da se traženje nastavlja i da neće biti prekidano, a rudari spasioci su bezbedni.

U rudnik "Rembas" uskoro bi trebalo da stigne i Ministar energetike i rudarstva Aleksandar Antić.

Izvor: B92

Pogledajte još