Čeka nas težak posao na Evropskom prvenstvu

BEOGRAD, 24. septembra 2009. (Beta) - Selektor ženske odbojkaške reprezentacije Srbije Zoran Terzić je u četvrtak, dan uoči Evropskog prvenstva u Poljskoj, izjavio da ekipu očekuje naporan ritam takmičenja i ocenio da će se već posle nekoliko dana pokazati ko su favoriti.

"Ekipa treba da bude psiološki i fižicki spremna da igra od utakmice do utakmice. Imaćemo 'paklen' sistem takmičenja, trebalo bi da odigramo šest mečeva za sedam dana", rekao je Terzić novinarima u Katovicama.

"Teško je sada reći ko su favoriti, ali već nakon prvih nekoliko dana situacija će se iskristalisati. Nadam se da ćemo mi da budemo među tim ekipama", naveo je on. Selektor Srbijekazao je da ekipa nema zdravstvenih problema i da su igračice dobro radile u pripremnom periodu. Srbija sutra u prvom kolu igra protiv Azerbejdžana, a Terzić je izjavio dadobro poznaje protivnika.

Selektor Srbije kazao je da ekipa nema zdravstvenih problema i da su igračice dobro radile u pripremnom periodu.

Srbija sutra u prvom kolu igra protiv Azerbejdžana, a Terzić je izjavio da dobro poznaje protivnika.

"Poznajemo ih dobro, pre svegaa napadač Mamadova i tehničara Farhomenko. Skoro sve zavisi od njih. To je ekipa koja ima kvalitet, a dugi niz godina u samom vrhu. Zaslužuju poštovanje, a na pretprošlom EP nas vrlo lako dobili. Ipak, ako odigramo kako umemo, trebalo bi da zabeležimo pobedu", zaključio je on.

Kapiten reprezentacije Azerbejdžana Oksana Parhomenko ocenila je da je Srbija favorit u grupi D, u kojoj će još igrati Slovačka i Češka.

"Ovo će biti veoma jak turnir. Srpski tim je favorit u našoj grupi, ali u poslednje vreme su promenili neke igračice. Naš tim na prethodnom EP u Belgiji nije imao dobar rezultat, ali se nadam da će sada biti bolje", zaključila je ona.

Utakmica prvog kola EP između Srbije i Azerbejdžana igra se sutra od 15 sati u Katovicama.

Pogledajte još