Razbojnik pobegao ispred nosa stražarima u Palati pravde

On se požalio svojim čuvarima da mora do WC, a potom iskoristio trenutak nepažnje i umesto da ode u toalet - istrčao na slobodu! Za njim policija intenzivno traga.

"Ivanović, koji je i ranije bio osuđivan za razbojništva i ima debeo dosije u policiji, uhapšen je pre nekoliko dana u Zemunu. Nakon isteka policijskog zadržavanja doveden je u Palatu pravde", kaže izvor iz policije.

Ivanović je u pratnji svog branioca odveden u tužilaštvo, gde je za učinjeno krivično delo sklopio sporazum o priznanju krivice na tri i po godine zatvora.

"Dok su ga zatvorski stražari sprovodili do sudije da bi se taj sporazum verifikovao i kako bi se njemu odredio pritvor, a zatim i poslao na izdržavanje zatvorske kazne, Ivanović je zamolio čuvare da ga odvedu do toaleta. Skinuli su mu lisicu samo sa jedne ruke, a on je u tom trenutku iskoristio trenutak njihove nepažnje i pobegao im sa drugog sprata", priča izvor iz policije.

Dok su ga stražari panično tražili po hodnicima Palate pravde, Nikola Ivanović se spustio do ulaza i glumeći jednog od posetilaca sa rukama u džepovima krenuo ka vratima.

"Dok je on izlazio, zatvorski čuvari su povikali kolegama iz sudske straže da zadrže Ivanovića, koji je upravio bio prolazio kroz vrata. Kada je začuo povike, on je počeo da trči, a svi stražari za njim. Ipak, uspeo je da im umakne po uličicama oko Palate pravde", priča izvor iz policije.

Policija je odmah obaveštena i potraga je u toku. Inače, Ivanović je odranije poznat policiji, a osuđivan je i ranije za krivična dela razbojništva.

Izvor: pressonline

Pogledajte još