Saveti za srećnu vezu: 9 stvari karakterističnih za nesrećne parove, i kako ih izbeći

Pokušavajući da vam pomognemo da saznate šta da radite u vezi, sastavili smo 9 problema koji se često javljavaju u vezama a koji su veliki problemi.

Smoreni ste
Parovi koji se bave nečim interesantnim (bilo da je u pitanju posao ili nešto mimo njega) su bili mnogo srećniji nego oni koji nisu imali nikakvu zanimaciju.

Mnogo se svađate, ali to nikada niste radili na početku veze
Ako uvidite da se mnogo svađate, možda je vreme da preispitate istoriju svojih veza. Oni koji se su se svađali tokom prvih par godina, a bili su sposobni da izglade problem, su generalno bili srećniji kako godine odmiču.
 
Ako vam u vezi ima puno ljubomore
Ovo ne bi trebalo da bude iznenađenje, ali, gde ljubomora ili potpuno odsustvo iste prevlada, veza je osuđena na propast. Slavljenje partnerovih dostignuća vodi do mnogo većeg zadovoljstva u vezi.

Nikad nemate seks
Statistike pokazuju da, ako možete da upražnjavanje seksa sa jednom mesečno prebacite na jednom nedeljo, uživaćete i u svojoj vezi u životu više.

Okruženi ste sa mnogo razvedenih ili nesrećnih parova

Kako studija urađena na univerzitetu Braun kaže, imate 75% šansu da se razvedete ako imate prijatelje koji su razvedeni

Oboje ste premoreni i ne spavate dovoljno
Ako ne spavate dovoljno, očekujte neuspeh. Studija je pokazala da su muškarci u vezama mnogo srećniji kada dovoljno spavaju. I kod žena je isti slučaj.

Prelepe žene sa prezgodnim muškarcima
Jeste li se ikada zapitali zašto prelepe žene “završavaju” sa ne toliko privlačnim muškarcima? Studija je pokazala da zgodne žene prolaze mnogo bolje kod takvih muškaraca jer su dominantnije, te i srećnije. Međutim, statistike su pokazale da je obrnuto sa prezgodnim muškarcima i ne toliko lepim ženama. Tj. žene su se tu osećale ugroženo.

Ako ste požurili sa seksom, a i vezom
Kada požure sa vezom, većini parova se ne piše baš najbolje. Istraživanja su pokazala da je mnogo bolje sačekati mesec dana da biste imali seks i da biste se upustili u vezu.